≫ 

Jeleni je u trudnoći otkriven rak dojke, usledila je teška borba: Pre par dana rodila Laru i Aleksu

Majka iz Bijelog Polja rekla je da nikada nije pomislila da odustane i borila se za njihove živote

  • 8
BEBA BEBE DECAK I DEVOJCICA BLIZANCI

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Jeleni Ćetković (38) iz Bijelog Polja, u ranoj trudnoći nastaloj vantelesnom oplodnjom, otkriven je kancer dojke. Usledila je teška borba - dvostruki hirurški zahvati u trećem i četvrtom mesecu trudnoće i kontinuirana agresivna hemioterapija. Zahvaljujući dr Aleksandru Čelebiću iz Podgorice, hirurgu onkologu, hemioterapeutu, hrabra majka je očuvala svoje plodove i pre par dana rodila zdravu decu, devojčicu Laru i dečaka Aleksu u predviđenom terminu.

Hrabra majka Jelena za "Boje jutra" na TV Vijesti kaže da joj je bilo najbitnije da sačuva život svoje dece.

- Prvo što sam pomislila je da iznesem trudnoću do kraja da se izborim za njihov život. Ostalo mi nije bilo važno. I Bogu hvala ispalo je sve dobro zahvaljujući podršci mojih najbližih i najvećoj podršci doktora Aleksandra Čelebića koji je bio uz mene sve vreme - rekla je Jelena.

Kako kaže ova hrabra majka, uvek je imala cilj ispred sebe za svoju decu.

- Nikada nisam pomislila da odustanem. Ne bih preporučila nijednoj ženi da odustane ni od sebe ni od života svoje dece - poručila je Jelena.

Otac Marko Ćetković koji je sve vreme bio podrška svojoj supruzi kaže da je borba bila velika, te da se tek nastavlja.

- Borba je bila velika i borba se tek nastavlja. Želimo da se zahvalimo kompletnom timu koji je bio ljubazan i prijatan. Hvala svim našim prijateljima. Vole vas sve Jelena, Marko, Lara i Aleksa - poručio je otac.

Gostujući u "Bojama jutra" dr Aleksandar Čelebić, lekar koji je Jeleni pomogao da rodi zdravu decu u devetom mesecu trudnoće uprkos karcinomu dojke i koji sada nastavlja da je leči kaže da prema informacijama od jutros Jelena i deca se odlično osećaju.

- Lečenje se nastavlja. Hemioterapiju u drugom i trećem semestru trudnoće je podnela dosta dobro. Nije bilo nus efeketa na koje smo navikli. Odlično je podnela. Radi se o hrabroj i savesnoj ženi - rekao je dr Čelebić.

Doktor kaže da danas uz savremene metode lečenja, žena koja sumnja na kancer dojke i ukoliko dođe do njegovog otkrivanja, može se sačuvati trudnoća.

- Da li dati primat trudnoći ili lečenju raka dojke davno je napuštena. Danas čuvamo trudnoću uz savremeno lečenje - rekao je doktor.

Doktor Čelebić kaže da će Jelena sa hemioterapijama nastaviti od sledeće nedelje, nakon čega sledi radioterapija, prenose Vijesti.

Poručuje ženskoj populaciji da je prevencija raka dojki nešto što može dovesti do ranog otkrivanja i stoprocentnog izlečenja.

Ginekolog dr Nikola Stanišić koji je Jelenu porodio carskim rekao je da ovakav slučaj nije imao u svojoj karijeri.

- Evo 33 godine kako radim u ginekologiji kao specijalizant i specijalista ovakav slučaj još nisam imao. Operacija kao operacija nije bila zahtevna. Više je bilo zahtevno za anesteziju. Sve je proteklo u redu bebice su odmah zaplakale po rođenju. Što se tiče same intervencije prošlo je samo da se poželi - zaključio je dr Stanišić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    1. oktobar 2020 | 11:01

    Hrabra majko,ženo želim Ti da brzo sve zaboraviš. Tvoja deca će imati svoju majku kraj sebe samo veruj u to i tako će biti. Tvoji razlozi za život i sreću rastu svakog dana i potrebna si im. Samo se kontroliši i voli sebe, da bi mogla da voliš i sve oko sebe! Imam iskustva,provereno.

  • Boze

    1. oktobar 2020 | 10:53

    Hvala Ti

  • Brenk

    1. oktobar 2020 | 11:15

    Hrabre prati sreća, svako dobro majci, ocu i dečici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA