≫ 

Tokom testiranja na koronu, štapić za bris pukao i završio u plućima žene: Borili joj se za život!

Neverovatan incident dogodio se u Lesteru u Velikoj Britaniji

  • 0
Test koronavirus maska Foto: Tanjug/AP

Štapić za uzimanje brisa na korona virus polomio se i završio u plućima žene nakon što je ubačen u intubacionu cev koju je imala na vratu, navodi se u medicinskom izveštaju.

51-godišnja žena nedavno je operisana nakon čega je obavljena traheostomija - hirurška metoda otvaranja dušnika u vratnom delu radi obezbeđivanja protoka vazduha, odnosno disanja.

Medicinska sestra je morala da testira pacijentkinju na kovid i to ubacivanjem normalnog štapića za bris kroz rupu u vratu jer nije koristila nos i usta, pa samim tim tu nije ni bilo virusa.

Ali, štapić koji je dizajniran da pukne na pola kako bi stao u epruvetu pre slanja u laboratoriju, slomio se u najgorem trenutku - tokom samog postupka.

Jedan kraj je otpao i tako završio u plućima nesrećne žene. Iako se nije video ni na redngenu i CT snimcima, medicinari su brzo videli neobično oticanje u desnom plućnom krilu.

Kada su postavili kameru u pluća pronašli su vaticu i štapić u disajnom putu i uspeli da ga izvade endoskopijom.

- Ovaj slučaj naglašava potrebu za jasnim smernicama o tome kako se uzimaju uzorci na SARS-CoV-2 od pacijenata kojima je izvršena traheostomija - ističu lekari na čelu sa dr Mohamedom Huseinom.

Inače, pacijentkinja je u bolnicu primljena zbog operacije lobanje zbog čega joj je bila potrebna traheostomija kako bi mogla da diše. Pre otpuštanja u dom za negu trebalo je da ima negativan test na kovid kada je i došlo do samog incidenta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA