Lansiran test koji utvrđuje učinak vakcina i lekova za korona virus

Test je dostupan isključivo za upotrebu u svrhe naučnih istraživanja i kliničkih ispitivanja

  • 0
Test koronavirus maska Foto: Tanjug/AP

Kompanija "LabKorp" je saopštila da je izbacila nove testove koji mogu da izmere nivo antitela na korona virus i da utvrde efikasnost vakcina protiv kovid-19, kao i lekova za lečenje ove bolesti, preneo je Rojters.

Test je dostupan isključivo za upotrebu u svrhe naučnih istraživanja i kliničkih ispitivanja.

Nivo antitela je važan indikator jačine odgovora imunog sistema jedne osobe, koji može da pomogne u utvrđivanju efikasnosti vakcina i lekova koji se koriste u kliničkim ispitivanjima, navedeno je  iz kompanije, a prenosi Tanjug.

"LabKorp" navodi da je od marta sproveo preko 17 miliona molekularnih testova i da je sada u mogućnosti da obradi 210.000 testova na dan. Osim toga, kompanija je do sada sprovela i tri miliona testova na kovid-19, a u ovom trenutku ima kapacitet da obradi 300.000 testova na dan.

Razvoj bezbedne i efikasne vakcine protiv korona virusa smatra se ključnim za stavljanje pandemije pod kontrolu. Nekoliko farmaceutskih kompanija trenutno sprovodi poslednju fazu kliničkih ispitivanja svojih vakcina protiv kovid-19, kao što su "Džonson i Džonson", "Modena" i "Fajzer".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA