≫ 

47-godišnji muškarac preminuo od korona virusa dva meseca nakon što je otpušten sa intenzivne nege

Takozvani "long term covid" je stanje kojem se malo posvećuje pažnja

  • 4
Roehl Ribaya

foto: Facebook/Roehl Ribaya

47-godišnji pacijent iz Blekpula koji je otpušten sa intenzivne nege pre samo dva meseca nakon što je preživeo 60-dnevnu borbu sa korona virusom, preminuo je od posledica dugotrajnog kovida.

Inženjer svemirskih letelica Roehl Ribaja primljen je u bolnicu "Viktorija" 29. maja gde je proveo dva meseca na intenzivnoj nezi, od čega 48 dana na respiratoru.

Doktori i medicinske sestre su slavili kada je napustio bolnicu u julu jer je on bio jedini preostali pacijent iz prvog talasa epidemije.

- Bio sam siguran da ću umreti. Kako uopšte možete zahvaliti ljudima koji su vam spasili život? - rekao je tada za britanske medije.

Ipak, on je preminuo prošlog četvrtka, a njegova udovica, inače medicinska sestra Strela Ricio-Ribeja otkrila je da se on zapravo "nikada nije oporavio" od dugoročnih efekata korona virusa o kojima se malo priča.

On je u četvrtak doživeo srčani zastoj, upao u dvodnevnu komu i preminuo.

- Nikada više nije bio isti. Borio se za svaki dah. Slušajte nadležne i poštujte mere kako bismo zaustavili ovaj virus. Prerano je otišao. Ne želim da više iko umre - istakla je nesrećna žena.

Njihov bliski prijatelj Mark Delabajan rekao je da je porodica u šoku.

- Imao je dugotrajni kovid. Disanje mu više nikada nije bilo isto i nije mogao da se popne uz stepenice. Nekoliko puta su ga vraćali u bolnicu - rekao je i dodao da je uzrok smrti srčani zastoj, a ujedno je patio i od plućne fibroze koja je nastala kao posledica respiratora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zarko

    20. oktobar 2020 | 18:07

    Ako su obdukcije strogo zabranjene, kako znaju da je umro bas od korone?Pa ne znaju, samo kace takav izrok.

  • Ja

    20. oktobar 2020 | 18:56

    Pomislio sam da je ovo na slici Marija Serifovic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA