≫ 

Kažu da se korona ne može dobiti putem hrane, ali sada je otkriveno koja namirnica je visokorizična

Ambalažu ovakvih namirnica obavezno dezinfikujte

  • 2
smrznuta hrana foto: pixabay.com

Korona virus može preživeti na ambalaži smrznute hrane, navode kineski zvaničnici nakon što su otkrili da je izbijanje epidemije u određenim gradovima imalo veze sa smrznutom ribom.

Kineski centar za kontrolu i prevenciju bolesti otkrio je i izolovao živi uzorak korona virusa na spoljnoj ambalaži smrznutog bakalara.

Roba je uvezena u istočni kineski grad Kingdao koji je pogođen novom grupom slučajeva povezanih sa dva radnika na pristaništu.

Stoga nalaz Centra za kontrolu i prevenciju sugeriše da se virus SARS-CoV-2 prenosi na velikim udaljenostima smrznutom ribom.

Takođe, ne može se isključiti da su pacijenti smrznute proizvode od ribe sami kontraminirali korona virusom, umesto što je sam proizvod bio izvor zaraze. Bilo kako bilo, virus je na smrznutoj površini ostao mnogo duže nego što se očekivalo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milica

    22. oktobar 2020 | 16:46

    Sreca pa se uzasavm smrznute hrane, a posebno smrznutg voca, ali zato se stitim od korone sa opc+c pro100, nadoknadjuje vitamin c i jaca imunitet, savrsen je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA