Najluđi "uradi sam" recepti za lečenje korone: Verovali ili ne, neki ljudi su zaista ovo pokušali

Zaraza fejk vesti lečenju kovid-19

  • 0
korona virus foto: pixabay.com

Italijansko ministarstvo zdravlja nastavlja da objavljuje naučna mišljenja o “magičnim lekovima”, to jest lažnim vestima i navodnim lekovima za lečenje kovida-19, piše dnevni list “Il Fafto Kotidijano”.

Na web sajtu ministarstva objavljen je spisak najnovijih fejk vesti i lekova.

Beli luk, češnjak, iako ima neka antibakterijska svojstva ne leči zarazu od korona virusa, upozoravaju stručnjaci, kao odgovor na širenje putem drustvenih mreža recepata i preporuka za lečenje uz pomoć “sastojaka iz svoje kuhinje”.

Takođe, stručnjaci obaveštavaju da pranje nosa rastvorom morske soli nije lek za kovid-19, iako je dobra higijenska mera.

Nema potrebe da nakon dolaska izvana, u kući skidate i perete odeću u kojoj ste bili napolju, jer ako ste se pridržavali preporuke da držite razmak s drugim osobama od najmanje jednog metra, postoji mala verovatnoća da će odeća biti inficirana.

Primena mreže 5G, prema naučnim istraživanjima, nema nikakvog uticaja na zdravlje pa prema tome nije uzrok širenja zaraze korona virusa, piše na sajtu Ministarstva zdravlja.

Virus nije niti može biti uzrok sterilnosti, upozorava naučno-tehničko medicinsko osoblje italijanskog ministarstva za zdravstvo.

Ali, vanredno stanje, kao što je pandemija kovida-19, plodno je tlo za širenje laznih, fejk vesti, kažu stručnjaci i još jednom pozivaju građane da veruju u naučno proverene činjenice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA