≫ 

Dobro pogledajte svoje prste: Deformacije na njima otkrivaju jedan od vaših najvećih poroka

Korisnici Tvitera zabrinuti!

  • 0

Svako prekomerno korišćenje telefona može da izazove brojne zdravstvene probleme, a zabrinuti korisnici društvene mreže Tviter nedavno su primetili neobične deformacije na prstima.

Naime, oni tvrde da je način na koji drže telefon prouzrokovao udubljenje ili savijanje na njihovim prstima.

Jedan korisnik poznate društvene mreže objavio je fotografiju svoje ruke i napisao:

- Imam stvarnu telefonsku povredu. Prst mi se savio i neće da se ispravi. Treba da promenim način na koji držim telefon.

Od tog trenutka sve više ljudi počelo je da prijavljuje slične slučajeve.

- Iako još uvek nema kliničkih dokaza koji ukazuju na to da telefoni mogu posebno da oštete naše prste, postoje razlozi da verujemo da prekomerna upotreba telefona može uticati na našu mišićnu funkciju i da može oštetiti naše zglobove, posebno u delu palca i malog prsta - objasnila je dr Parina Patel, farmaceut za "Miror".

Neka istraživanja su takođe otkrila da prekomerna upotreba telefona može da izazove bol u palcu, pa čak i da smanji funkciju ruke.

Kako možete da zaštitite svoje prste?

1. Nežne vežbe za ruke

Ako imate probleme sa prstima, postoje neke vežbe koje vam mogu pomoći da rastežete mišiće i ublažite bol u zglobovima. Jedna od ovih vežbi uključuje savijanje prstiju.

Za ovu vežbu jednostavno treba da stisnete ruku u pesnicu, nakon čega ćete lagano otpustiti i ispružiti prste. To ponovite pet puta, pa nekoliko puta dnevno.

Ruka Foto: Pixabay

2. Aleksander tehnika

Iako se ovo obično koristi za posturalne probleme, neki od principa mogu vam pomoći kod bolova u rukama ili prstima. Pomoćiće vam da razumete kako vaši pokreti, uključujući upotrebu telefona, utiču na sve delove vašeg tela.

3. Isključite telefon

Ovo je najočiglednije, ali i najteže rešenje. Povremeno odricanje od pametnog telefona može vam pomoći da smanjite bolove u rukama. Bilo bi poželjno da svaki dan barem na sat ili dva pauzirate od mobilnog telefona. Ne samo da je ovo dobro za vaše fizičko, već i mentalno zdravlje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA