Uticaj jake svetlosti na izgled kože

Problemi sa izgledom i stanjem kože lica rezultat su nekada ozbljnih problema, a nekada i životnih navika i svakodnevnog odevanja. U ovom tekstu želimo da prikažemo uticaj više faktora na narušavanje izgleda kože i zadovoljstvo izgledom u ovom pogledu

  • 0
Koža, lice, nega Shutterstock

Koža se redovno regeneriše, i obično bude obnovljena jednom godišnje. Kontinuirano se stare i istrošene ćelije zamenjuju novim, svežim i mladim. Površina kože tada bude blistava. Ipak, dešava se često da se pojave nepravilnosti na koži poput akni, bora, fleka i mnogih drugih problema. Nekada, čak i uz primenu različitih preparata i tretmana, nema poboljšanja i napretka koji bi se očekivao. Ono što je najvažnije, jeste promena dnevne rutine i navika koje utiču na pojavu nepravilnosti.

Na sam izgled kože utiče rad hormona, ishrana i reakcija na stresne situacije. Ukoliko dođe do disbalansa hormona, ishrana postane nepravilna i masna, a stres učestao, javljaju se problemi sa kožom. To može zahtevati lečenje od strane dermatologa, ali svakodnevne navike učiniće da koža zablista. Zaštita tokom svakog dana omogućava se uz savršene, moderne i inovativne rolo zavese.

Jaka svetlost ima negativan uticaj na kožu

Izlaganje velikom snopu sunčevih zraka karakteristično je za leto, i tople dane kada mogu zraci uporno prodirati i kroz prozore i zavese. Utiče na kožu u pogledu uvećanog isušivanja, zračenja koje izaziva probleme uz jake UV zrake i gubitka proteina, hijalurona i bržeg starenja. Dehidrirana koža izgleda starije, umorno i dobijaju se nepravilnosti, koje zahtevaju redovnu negu i hidrataciju.

Svetlost smeta u velikoj meri učima, celom licu i telu. Za zdrav pogled tu su naočare za vid ili sunce, ali i dalje zaštita kože nije potpuna. Naočare se nose tokom dana i sunčevih zraka, ali lice jednostavno i dalje ostaje izloženo jakoj svetlosti. Kao što negativno utiče na kožu tela tokom sunčanja, licu je u velikoj meri potrebna svakodnevna zaštita od sunca, toplote i posledica koje to izaziva. Najbolji način svakodnevne zaštite u životnom prostoru jesu savršene rolo zavese.

Rolo zavese štite lice od snažnih snopova svetlosti

Kako bi koža lica bila hidrirana, odmorna i lepa, bez obzira na godine, sate spavanja i iscrpljenost, nega je deo dnevne rutine, kao i zdrave navike. Telo se potpuno odmara tokom noći kada je prostorija tamna i prijatna, a rolo zavese su u tom slučaju odličan izbor.  Rolo zavese daju mogućnost da se nivo svetlosti podešava u svakom trenutku – od potpunog prodiranja zraka, delimičnog i kompletnog zatamnjenja prostorije. Rolo zavese omogućiće odmor očima i sprečiti mrštenje lica usled jutarnjeg sunca i samim tim sprečiti pojavu bora između obrva, na čelu i oko usana.

Koža, lice, nega Shutterstock

Rolo zavese su fenomenalan način da se dom uredi i bude u trendu, a zaštita lica od sunca potpuna. Izrađuju se od različitih materijala, uglavnom vrlo čvrstih i izdržljivih, koji se kače na aluminijumski i plastični ram. Mogu biti postavljene u okvir prozora, na zid ili plafon. Dvobojna zavesa u vidu providnog i dela u boji daje mogućnost da se sunčevi zraci u domu maksimalno kontrolišu. Na taj način će biti zaštićeni od velikih svetlosnih snopova, koji inače prodiru uz klasične, lagane i providne zavese.

Drugi uticaji na izgled kože – odevanje i nepravilna nega

Rolo zavese regulišu svetlost i temperaturu u domu. Tu su i drugi uticaji na kožu, koji se mogu eliminisati na različite načine. Rolke i šalovi su napravljeni od mekanih i nežnih materijala, kako bi privukli pažnju tako da se nađu na koži što pre. U hladnim danima štite od hladnoće čitavo telo, ali čim temperatura poraste za nekoliko stepeni mogu napraviti probleme sa kožom lica i vrata. Rolka koja ide uz vrat će pospešiti znojenje u prostorijama koje su tople, a čestice znoja zadržaće se na površini kože vrata. Kliznuće među pore i pomešati se sa velikim brojem materija, koje će izazvati iritacije.

Promena temperature zahteva i drugačije odevanje. Slojevito oblačenje i odevni predmeti uz vrat – rolke i šalovi, vrlo je značajno tokom zimskog perioda. Ipak, Takva mešavina stvoriće irtiraciju i male, ali uporne, bele bubuljice na vratu. Posebno kada se uđe u zatvoren prostor, gde je znatno veća temperatura. Šalovi i rolke treba da se održavaju uz minimalnu upotrebu jakih deterdženata, jer to prouzrokuje iritacije i osetljivost kože. Isto kada je u pitanju nakit, treba voditi računa da se adekvatno održava, kako od vrata ne bi krenule alergijske reakcije, i osipi koji se mogu proširiti i na lice. I u ovom pogledu, rolo zavese mogu uticati da se eliminiše i najmanje prodiranje svetlosti, koje može uticati na dodatno zagrevanje, znojenje i nastanak problema na koži lica, vrata i tela.

Koža lica treba da se redovno i aktivno neguje, uz kozmetičke preparate koje joj daju hidrataciju. Prevencija svih uticaja je redovno čišćenje lica, pa tek onda upotreba preparata, koja su preporučena od strane dermatologa, prema tipu kože. Pod nepravilnom negom podrazumeva se odlaženje u krevet sa teškom šminkom, koja onemogućava disanje pora i izaziva nepravilnosti. Važno je posvetiti malo vremena za lepo lice, koje obuhvata čišćenje i hidrataciju uz kremu ili gel.

Nega lica treba da bude adekvatna, redovna i uz proverene preparate. Zaštita od svetlosti je preventiva velikog broja problema, što uz rolo zavese može biti rešeno u nekoliko minuta pozivanja profesionalnih kreatora ovih odličnih predmeta, po želji i meri kupca. Promena navika počinje sa manjim izlaganjem sunčevim zracima, a rolo zavese su tu da pomognu da te rutine budu brže i lakše sa regulacijom nivoa svetlosti.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA