≫ 

Ova Beograđanka je možda jedina osoba koja se šokirala kada je videla negativan rezultat PCR testa

Iako danima boravi sa zaraženom osobom u istom prostoru, test je negativan

  • 12
korona virus foto: pixabay.com; privatna arhiva

Kada je korona virus ušao u porodični dom 30-godišnje Jovane T. iz Beograda bila je ubeđena da su svi članovi domaćinstva uveliko zaraženi. Dva dana nakon što je saznala da je njena majka pozitivna, otišla je da se testira.

- Za razliku od kuće u kojoj imate mogućnosti za samoizolaciju, u stanu je to teško izvodljivo. Stoga smo odlučili da se ponašamo normalno i, što bi se reklo, završimo sa tim i bar tih narednih 6 meseci, dok traje imunitet živimo malo opuštenije - priča Jovana za "Telegraf".

Ipak, kada je posle dva dana otišla da se testira, bila je ubeđena da je uveliko pozitivna.

- Doktorka mi je odmah rekla da prema krvnoj slici ne vidi da je u pitanju kovid i da ne mora da znači da sam se zarazila zato što sam bila u kontaktu sa majkom. Da budem iskrena, ja sam očekivala pozitivan nalaz. Ona srećom, nema nikakve simptome, a virus je pokupila na svom radnom mestu u jednoj zdravstvenoj ustanovi. Nadala sam se da smo svi asimptomatski i da ćemo, kad je već zaražena, zajedno to prebroditi.

Ipak, kada su stigli rezultati nalaza, test na korona virus je bio negativan.

- Doktorka mi je lepo rekla da sam požurila sa testom, te da je najbolje da se on uradi posle 7 dana, naravno u slučaju pojave siptoma i ranije, otkako smo saznali da je mama pozitivna. Zanimljivo je da sam ja u trenutku testiranja imala simptome prehlade, ali očigledno to nije bila korona. Stvarno sam bila šokirana kada sam videla da sam negativna.

Dežurna doktorka je Jovani rekla da postoji još jedna mogućnost, a to je da već ima antitela od ranije, zbog čega je verovatno da nema aktivnu infekciju u organizmu i da u tom slučaju može samo "bildovati" antitela u prisustvu zaražene osobe.

- Ukoliko ne ispoljim simtome dok mamin test ne bude negativan, onda ću kasnije uraditi serološki test kako bih videla da li sam zaista imala korona virus ranije, ali i da li imam aktivnu infekciju u krvi što znači da još uvek neću moći da se uključim u normalne tokove života. To je malo moguće budući da smo se svi jako pazili od marta, ali nije isključeno. Takođe, nije isključeno ni da ću sa zakašnjenjem razviti neke simptome - zaključila je ona u razgovoru za "Telegraf".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milica

    10. novembar 2020 | 11:48

    Moj muz bio bolestan u junu ja nista. Sada sam bolesna ja. Zali boze gde ode ova godina!

  • Statistika

    10. novembar 2020 | 13:05

    Ima mnogo takvih slučajeva. Ono što je u 99% slučajeva, je to da su osobe koje se nisu zarazile aktivni pušači, a zaražene osobe nepušači. Objavite ovo

  • xxx

    10. novembar 2020 | 11:41

    Danas svaki simptom je korona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA