Zdravo telo je lepo telo!

Postoji stalna briga o tome da li smo dovoljno lepi, a često je prenebregnuta važna činjenica: Najbitnije je zdravlje, lepota je tek na drugom mestu. Zdravo telo mora biti lepo. Zapravo, jedino ono i može odisati lepotom i negovanošću

  • 0
foto Pixabay foto Pixabay

Na prvi pogled se vidi zadovoljstvo koje isijava iz svake pore zdravog i negovanog lica i tela. Lepota je u brizi za sebe i u brizi za svoje zdravlje.  Zato je potrebno pobrinuti se za sve fizičke aspekte i svako je na putu idealne lepote, kakvoj i treba težiti.

Zdravi i lepi zubi uz proteze za zube

Zubi su izuzetno važan deo lica. Igraju ogromnu ulogu u našem doživljaju lepote drugih, ali doživljaju lepote nas samih. Zapravo, posle očiju, ono što svako prvo primeti na licu su zubi.

Iako je u današnje vreme najvažnije da zubi budu beli, taj stav se mora malo razmotriti. Da, belina zuba je odraz negovanosti i doprinosi da lice bude privlačnije drugima. Međutim, ako  zubi nisu zdravi, belina sama po sebi nije dovoljna.

Jedan od češćih problema mlađih generacija, a ni stariji nisu pošteđeni, jesu krivi zubi. Pored toga što loše utiču na samopouzdanje i sliku o sebi, krivi zubi su i potencijalna opasnost za mnoge bolesti zubi i usta.Zadržavanje hrane, koje vuče sa sobom zadah, lomljenje zuba i mnoge druge neprijatne stvari, niko ne sme da dozvoli. Zato se sve češće mladi, ali i ljudi u srednjim godinama odlučuju za fiksne proteze.

Sam naziv kaže da se ove proteze fiksiraju za zube i nose se minimum godinu dana, nekada i duže, kako bi se prirodni zubi ispravili. Ovo je zaista odlična odluka ako su krivi zubi dugogodišnji problem koji remeti čak i žvakanje hrane.

Koji god da je problem, fiksna proteza je odlično rešenje. Zapravo, briga o zubima je sjajna stvar, zato je nemojte zaboraviti. Pranje posle svakog jela, a naročito pred spavanje je imperativ. Važno je slediti ga.

plava kosa, plavuša, žena foto-ilustracija: pixabay.com

Maske za zdrav i lep izgled kose

Jedan u nizu važnih segmenata lepog izgleda takođe se tiče zdravlja, u ovom slučaju zdravlja kose.

Kosa je već vekovima simbol, naročito ženske lepote. A kosa je lepa samo ako se redovno održava i ako je zdrava.

Lomljiva i suva kosa izgledaju loše. Šta god uradili i kakvu god frizuru napravili, ne može se mnogo postići. Kosa će izgledati neuredno i remetiće lep i atraktivan izgled.

Sa druge strane, masna kosa takođe odaje utisak neurednosti, ali i neke vrste bolesti. Pre svega kožne bolesti, jer je čest pratilac masnoće i perut.

Bilo kako bilo, zdrava kosa ne dolazi tek tako sama od sebe. Ona se dobija pravilnom negom koja podrazumeva korišćenje odgovarajuće kozmetike, kao što su prirodni šamponi i kvalitetna  maska za volumen kose.

Svako pranje mora biti ovakvo. Ne sme biti propusta u preskakanja, da bi kosa izgledala lepo. Na maskama ne treba štedeti. One su glavne i doprinose da kosa deluje zdravo. Njihovo redovno korišćenje doprineće da kosa zablista u punom sjaju.

Nema loše maske - najgore je ne koristiti je. Ali, u maskama za volumen kose se mogu pronaći baš oni sastojci koji će je učiniti zdravom, mekanom i lepom.

A to je maltene sve što je kosi potrebno.

Zdrava kičma znači lepo i uspravno držanje

Ovo mladi neće razumeti - samo oni koji imaju trideset plus godina. Do tridesete svi misle kako je svet njihov i kako ih ama baš ništa ne može sprečiti da budu aktivni i poletni. Onda, usled sedećih poslova, dese se prvi znaci slabljenja kičme. I, hopala! Diskus hernija je na vratima.

Lečenje diskus hernije ponekad nije lak proces. Naravno, potrebno je pronaći pravu ekipu, koja zna svoj posao. A potrebno je da i sami budemo disciplinovani kako kičma ne bi patila.Redovne vežbe kod kuće, kao i redovno protezanje ako sate i sate provodimo ispred kompjutera, na poslu ili kod kuće, su dragoceni.

Oni doprinose boljem držanju, samim tim i lepšem stavu, kao i sveukupnoj lepoti tela. Nepotrebno je pričati o tome koliko zdrava kičma unapređuje kvalitet života. Jedan od bitnijih faktora zadovoljstva upravo je ona - zdrava i očuvana kiča koja je stub oslonca tela.

foto Pixabay foto Pixabay

Zdrava ishrana za lepotu

Svako ko kaže da mu kilaža nije bitna, nije do kraja iskren. Kilaža ne bi trebalo da bude opsesija, ali pomaže da se stvori bolja slika o sebi i izgradi samopouzdanje.

Pored vežbanja, ovde ishrana igra jednu od ključnih uloga. Da bi organizam bio zdrav, a i da bi kilaža bila na zavidnom nivou, ishrana mora da bude izbalansirana.

Što više voća i povrća, i to u sirovom stanju. Tako telo najviše hranljivih sastojaka dobije upravo iz ove hrane. Tu je bogatstvo vitamina i minerala u povrću i voću, koji su neophodni da bi telo funkcionisalo savršeno.

Proteini se pronalaze u mesu, a omega 3 masne kiseline u ribi. Orašasti plodovi su poželjni, ali ne u velikim količinama jer mogu da doprinesu povećanju telesne težine.

Sa zdravom ishranom povezana je i lepa koža, a ona takođe značajno doprinosi lepoti.

Reč na kraju

Ovim su pokriveni svi najvažniji aspekti zdravlja i lepote jednog tela, bilo da je ono muško ili žensko.

Kičma je stub, bukvalno i preneseno. Ne vodeći računa o njemu, ne vodi se računa o držanju tela. Kada je držanje loše, fizička pojava gubi na lepoti i šarmu. Kosa je ukras koji oslikava stanje organizma, zato je dobro negovati je i znati sve o kosi. A tu se nadovezuje ishrana, kao možda i najvažniji aspekt.Ako ishrana ne funkcioniše kako treba, onda su problemi sa kilogramima, ali i sa kožom više nego uobičajeni.

Ne sme se odbaciti bilo koji momenat ove priče, jer je svaki, pored fizičkog konteksta, važan za psihičko stanje svake individue. A šta važnije za lepotu od zadovoljstva, duševnog zadovoljstva koje je mera svih stvari.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA