≫ 

Dr Vesna boluje od kovida, ali je to ne sprečava da pomaže, makar i od kuće: "Uvek u službi naroda"

Kod kuće pregleda nalaze krvi, RTG snimke pluća, prepisuje terapiju, a sve u cilju da pomogne kolegama i obolelim pacijentima. Bravo!

  • 1
Pluća korona virus U KBC "Bežanijska Kosa" pokazali su nam kako da tumačimo nalaz snimka / foto: Telegraf

Tviter je oduševio status dr Vesne Milanović, grudnog hirurga koja uprkos tome što trenutno i sama boluje od kovida, pomaže svojim kolegama tako što od kuće pregleda nalaze krvi i rendgen snimke obolelih pacijenata.

- Danas sam, iako sam bolesna i ležim, odgledala 20-ak RTG nalaza pluća, puno laboratorija, dala terapiju po protkolu i savete jer ljudi ne mogu stići do doktora ni posle dan, dva, ni tri! A tek u bolnicu? Ako treba, tu sam. Uvek u službi pomoći narodu! - napisala je divna doktorka u svojoj objavi.

Potom je podelila i nekoliko snimaka pluća obolelih pacijenata na kojima i laik može videti tzv. "prašinu" i bele mrlje po plućima koje je izazvao kovid.

- Različiti oblici pneumonija, inače svi kovid pozitivni - napisala je.

Štaviše, jedna korisnica Tvitera podelila je nalaz snimka pluća i upitala doktorku kako joj se čini.

- Velika srčana senka, staza… u plućima edem, klinički verovatno - odgovorila je dr Milanović čija je srčanost prema poslu i u najtežim trenucima po nju samu, oduševila Tviter.

Podsetimo, KBC "Bežanijska Kosa" otvorio je svoja vrata ekipi "Telegrafa", a tom prilikom su nam i pokazali snimke pluća kod teško obolelih od kovida 19.

Video: Stevanović: Od danas svi moraju prvo da se jave u kovid ambulante

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maša

    27. novembar 2020 | 16:02

    U svakoj nesreeći se pokažu pravi junaci.Bravo za doktorku i brz oporavak!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA