≫ 

U Japanu više ljudi izvrši samoubistvo zbog straha od korone nego što umre od tog virusa

Usled pandemije došlo do pogoršanja mentalnog zdravlja

  • 2
Samoubistvo, les, Ubistvo, mrtvo telo,  policijski uviđaj, baka zena Foto-ilustracija: Shutterstock

Japanska policija saopštila je danas da je u oktobru zabeleženo 2.153 samoubistava, dok je od korona virusa preminulo dosad manje od 2.000 ljudi, preneo je sajt Foks njuza.

Od početka godine u Japanu je zabeleženo 17.000 samoubistava, a stručnjaci kažu da je usled pandemije došlo do pogoršanja mentalnog zdravlja Japanaca, što zbog dugotrajne izolacije, odvojenosti od članova porodice, nezaposlenosti i drugih finansijskih problema i nedostatka školske strukture.

- Moramo ozbiljno da se suočimo sa realnosću - rekao je vladim portparol Kacunobu Kato ove nedelje i pozvao ljude da traže pomoć putem telefonskih hotlajnova i društvenih mreža, prenosi Tanjug.

Japan tradicionalno ima visoku stopu samoubistava, ali su brojevi počeli da opadaju prethodnih godina, pre epidemije korona virusa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    29. novembar 2020 | 12:58

    STRAH OD GUBITKA POSLA I SAMOCA U VELIKIM GRADOVIMA DOVODI DO SUICIDA BEZ OBZIRA NA VISOK STANDARD U JAPANU ! TAKO JE I U BOGATOJ SVICI !!!

  • Ledu

    17. mart 2021 | 06:24

    A ovde je kao boje? Na 13. mestu smo po stopi suicida u Evropi!!! Međutim, to je, nažalost, još uvek tabu tema u Srbiji. Eto, i po tom kriterijumu smo lideri, blago nama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA