Moderna traži hitno odobrenje vakcine protiv korona virusa

Spremne za upotrebu?

  • 3
Koronavirus vakcina Foto: Tanjug/AP

Kompanija Moderna najavila je da će zatražiti od američke Uprave za hranu i lekove hitno odobrenje za upotrebu vakcine protiv kovida 19, nakon novih podataka koji pokazuju da je efikasna više od 94%.

Moderna tako postaje druga kompanija koja je zatražila odobrenje za vakcinu protiv korona virusa, nakon Fajzera i njegovog partnera, nemačke kompanije BioNTek.

Moderna je takođe imala namere da od evropskih regulatora zatraži odobrenje.

- Farmaceutska kompanija Moderna prodavaće državama svoju vakcinu protiv korona virusa po ceni između 25 i 37 dolara po dozi, zavisno od poručene količine - rekao je nedavno izvršni direktor Stefan Bansel.

Moderna je, takođe, saopštila da je njena eksperimentalna vakcina efikasna 94,1 odsto u sprečavanju zaraze kovid 19, na osnovu poslednje faze kliničkog ispitivanja, preneo je Tanjug.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dunja

    30. novembar 2020 | 14:10

    Ni u ludilu necu vakcinu

  • Dunja

    30. novembar 2020 | 15:09

    Sumatras da nasa Policija,Vojska i medicinari nisu pokusni kunici da bi se na njima isprobavale vakcine nakon Koji od 1-3 god nastupa nebzelim Ni da izgovorim tu rec!Ustajte svi na noge policijo Volkskörpern medicinari brannte svoje zivote od vakcine!A mi kao narod cemo Vam se pridruziti

  • sale

    30. novembar 2020 | 18:29

    Podhitno trazi vauuu ovi nisu normalni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA