"Moja korona je prošla baš lako, ali srce mi ubrzano lupa već dva meseca"

"Nemamo pojma kakva je ovo bolest, kad će se posledice pojaviti i kakve će biti…"

  • 1
Bolesna zena, bolesnica, pacijent Foto: Shutterstock

Bolovi u kostima počeli su iz čista mira, odjednom. Kao kada boli zub, ceo dan mi je sevalo u kolenima, stopalima, potkolenicama, kukovima.

Tokom noći mi je izbio herpes na gluteusu. Bol sa leve strane tela, na kojoj je bio herpes, toliko je bio jak da sam morala da popijem nimulid. I naravno, odmah sam počela sa udarnim dozama aciklovira. Tokom dana sam dobila i temperaturu 37,6.

Sledećeg jutra herpes se, začudo, skoro sasvim povukao, a sa njim se smirila i kostobolja.

Narednog dana temperatura je pala na 37,3, a ja sam se osećala mnogo bolje.

Trećeg dana probudila sam se skoro pa zdrava. Temperatura je bila normalna, ništa me nije bolelo, samo je počelo slivanje iz sinusa. Znate onaj osećaj kada vam nešto „visi“ pozadi u grlu i tera vas da ga progutate, a ne možete.

Imala sam simptome koji nemaju veze sa koronom

To slivanje je trajalo punih 20 dana, iako sam popila kutiju fluimucila. Osim te neprijatnosti, ništa mi nije falilo. Otišla sam do lekara opšte prakse samo zato što sam savesna. Korona mi nije bila ni na kraj pameti. Nije ni mom lekaru.

„Pošto ne kašljete, glava vas ne boli, temperatura je normalna, osećate ukus i miris, nema potrebe da radite PCR. Ovo ne liči na covid. Ali za svaki slučaj evo vam hemomicin. Popijte jednu kutiju. I uzimajte 10 kapi vitamina D dnevno, 2 grama vitamina C u dve doze, alfalipoinski kiselinu 300 mg, cink 2 tablete i probiotik. Ako vam se slučajno pogorša stanje, dođite“ – kaže doktor.

Sve sam radila kako je rekao. Na sreću, ništa se nije pogoršavalo. Slivanje iz sinusa bio je jedini simptom koji sam imala i trajao je punih 20 dana. Za to vreme sam bila u kući, nisam išla ni u prodavnicu, za svaki slučaj… A nisam išla ni kod lekara.

A onda je ćerka dobila 39,2.

Ostatak priče pročitaje na sajtu E-klinika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kako nebi lupalo

    30. novembar 2020 | 18:31

    Kad su te mediji prestrasili sa koronom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA