• 0

Grčki lekar upozorio na još jedan izvor korone: Na ovo niko nije mislio, a pravi je rasadnik zaraze!

, Telegraf

Grčki patolog upozorava da se previše "opušteno" ponašamo kada neko umre od bolesti koja nije kovid

  • 0
korona virus

foto: pixabay.com

Iako još uvek nije tačno ispitano u kojoj meri mrtav čovek može prenositi koronu, pod hitno su potrebne bolje mere prevencije u tretiranju preminulih koji su umrli od drugih bolesti, upozorava predsednik Helenskog društva za sudsku medicinu Grigoris Leons.

- Ne znamo ko je od njih bio zaražen korona virusom i od čega je zapravo umro jer ne testiramo ljude pošto umru - upozorio je.

Kao tipičan primer, Leon navodi slučajeve starijih ljudi koji umiru od svojih osnovnih bolesti u domovima za stare ili kod kuće, a niko ih ne testira na kovid-19. Tada ni radnici u pogrebnim firmama, a ni rodbina smatrajući da preminuli nije umro od korone, opuštenije postupaju sa njegovim telom i ne poštuju mere prevencije.

- To je ozbiljna pretnja po javno zdravlje - rekao je i apelovao da bi svi koji preminu trebalo da se podvrgnu brzom testu.

On ističe da se korona virus može preneti u prvim satima, pa čak i danima nakon smrti pacijenta koji je možda bio zaražen kovidom.

Iz tog razloga se savetuje da se, bez obzira na to od čega je pacijent preminuo njegovo telo transportuje u kesi i sa pojačanim dodatnim merama tokom pripreme tela za sahranjivanje.

- Kada neko umre ko nije prethodno bio hospitalizovan, mi zaista ne znamo jel umro od nečeg drugog ili od kovida - rekao je on dodajući da bi odmah trebalo da se uradi brzi test, kako mrtvo telo ne bi bilo rasadnik virusa.

Video: Grčka u haosu: Teški sukobi policije i demonstranata na centralnom trgu u Atini

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima