Korona prošla, osećam se dobro, ali i dalje imam IgM antitela u krvi. Da li sam i dalje zarazna?

Dilema koja muči mnoge

  • 0
koronavirus korona virus foto: pixabay.com

Rezultati seroloških testova mnoge zbunjuju, jer ne znaju da li su zaista ozdravili. Jedna od njih je i 71-godišnja penzionerka koja je, iako je bila negativna na PCR testu, još neko vreme imala IgM antitela u krvi, što sugeriše da je infekcija i dalje aktivna.

– Moja borba sa korona virusom počinje krajem oktobra. Ćerka i unuk su već bili oboleli. Iako smo pomislili da je možda obična prehlada, kako su dani odmicali, po simptomima je bilo  potpuno jasno da je reč o covid 19, rezultati testiranja su to potvrdili – priča Jelena V. iz Beograda.

Zarazili me ćerka i unuk

S obzirom da živi sa njima, samo je bilo pitanje dana kada će i njoj da se pojave simptomi korona virusa. Bilo je to desetog dana od njihovog vidljivog oboljevanja.

Nisam imala izražene simptome infekcije prvih dana, ali sam otišla na testiranje, ipak sam u godinama. Test je bio pozitivan. Sutradan su me zaboleli mišići i leđa, toliko jako da nisam mogla da se okrenem. Još je bilo gore kada bi se povremeno javljala temperatura koja nije prelazila 38. Ostala sam odjednom bez čula mirisa i ukusa. Naravno, uzimala sam propisanu antibiotsku i vitaminsku terapaiju – priča za eKliniku Jelena.

Posle koliko vremena se oporavila, ali i zašto su je rezultati serološkog testa potom zbunili još više pročitajte u nastavku teksta na portalu E-klinika...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA