≫ 

Stručnjaci jednoglasni: Evo šta vam je potrebno da bi rad od kuće bio prijatniji i zdraviji po vas!

Imate li ljubimca?

  • 1
Mačka, rad od kuće

Foto: Pixabay.com

Da ste nam rekli pre godinu dana da će na radnom sastanku mačka šetati po stolu direktora, smejali bismo se - ali 2020. je promenila pravila rada.

Mnogi od nas i dalje rade od kuće zbog trenutne situacije, a jedna neočekivana pogodnost je ta što provodimo više vremena sa svojim kućnim ljubimcima.

U stvari, mnogima od nas su četvoronožni ukućani postali najbliži saradnici.

Studija kompanije Cats Protection ispitala je oko 700 vlasnika ljubimaca koji rade od kuće kako bi saznali više o ovom jedinstvenom radnom odnosu.

Rezultati pokazuju da je 63 odsto reklo da ih je mačka smirila, dok je 56 odsto reklo da se zbog njih osećaju manje usamljenima.

Više od polovine (53 odsto) izjavilo je da su bili svedoci komičnih situacija sa njihovim ljubimcima, poput hodanja preko laptopa dok je rad u toku, što ih je nasmejalo.

A, umesto ćaskanja sa kolegama na pauzi, neki se čak obraćaju svojoj mački, dok četiri od deset ljudi ističe da su sa svojim macom "razgovarali" o poslovnim problemima.

Mačka, rad od kuće

Foto: Pixabay.com

Ali, kako nam ljubimci tačno pomažu u radu od kuće?

 

- Ljubimci stvaraju osećaj normalnosti. Postoji nešto prilično utešno u životinji koja nema pojma o stvarima koje nas stresiraju. Veoma je umirujuće imati tu jednostavnu perspektivu - ističe psiholog Džo Hemings i nastavlja - Životinje žive za trenutak, a njihovo druženje je koristan podsetnik da to učinimo u svetu u kojem se previše brinemo oko toga šta nas sutra čeka.

Džo takođe veruje da su naši ljubimci srećniji nego ikada, sada kada više radimo od kuće.

- Ljubimci smanjuju nivo kortizola i adrenalina u vašem krvotoku, držeći anksioznost pod kontrolom - zaključio je Džo.

Dakle, za sve one kojima su pas ili mačka preklinuli Zoom poziv, postoji opravdanje - ljubimci su naša radost!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tea

    4. decembar 2020 | 16:52

    cerka mi radi od kuce dok sam ja u kuci nas l6g pinc spava,cim krenem u nabavku pocinje drama zavijanje i stajanje pored vrata narednih sat vtemena,cerka hoce da poludi,jer tu rada i koncentracije nema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA