≫ 

Ruska doktorka smirila ceo Balkan: Šta ima naša vakcina u sebi i kakve su reakcije posle nje?

Ako nema nus-pojave, pa da li je uopšte lek?

  • 34
Vakcina, korona virus, sputnjik v Foto: Shutterstock

Malaksalost, zamor i temperatura oko 37 stepeni su normalni simptomi nakon vakcinacije protiv virusa korona, izjavila je glavna doktorka ruske Druge poliklinike Natalija Šindrjajeva.

Kako je rekla, svaka vakcina dovodi do određene reakcije organizma, samim tim je to slučaj i kod vakcine protiv virusa korona.

- Neophodno je pratiti sopstveno stanje nakon vakcinacije. Radi se o vakcini protiv virusa korona. Kao i posle drugih vakcinacija, postoji kratak period kada možete da osetite određenu malaksalost, spavaće vam se, imaćete malu temperaturu od 37 stepeni. Ne plašite se, to je samo prva reakcija organizma nakon primanja vakcine - navela je ona.

Šindrjajeva je rekla, prenosi Sputnjik, i da svako ko prođe vakcinaciju dobije papir sa instrukcijama u kojima se navode svi mogući neželjeni efekti, ali i uputstvo šta činiti u slučaju da se oni pojave.

- Kako obično govore naši farmaceuti - ako ne postoji reakcija na određeni lek, pitanje je da li je uopšte i lek. Budući da se ovde radi o preparatu koji stvara imunitet, ovi simptomi su normalna reakcija koja nestaje u toku jednog dana - navela je ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    5. decembar 2020 | 11:05

    Primili ste do sada nekoliko vakcina u životu i zato ste danas živi i nemate cerebralnu paralizu kao ni dečiju i ko zna šta još sve osim mozga nemate.

  • Lik

    5. decembar 2020 | 10:14

    Neka hvala.Ni vasa ni bilo cija.

  • Aca

    5. decembar 2020 | 12:17

    Sa bracom rusima samo jako i da zajedno proizvodimo vakcinu verujemo u Vucka!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA