≫ 

Svet na korak od leka protiv raka dojke: Smanjuje rizik od recidiva za 100 odsto!

Petogodišnja analiza dala obećavajuće rezultate

  • 3
Rak dojke Foto: Pixabay

Farmaceutska kompanija Greenwich LifeSciences Inc sa sedištem u Teksasu, objavila je optimistične vesti na simpozijumu o raku dojke u San Antoniju. Naime, eksperimentalna imunoterapija GP2 pokazala je da u periodu od 5 godina može sprečiti povratak raka dojke kod pacijenata koji su već operisani!

U podacima koje je online putem predstavio direktor kompanije Snehal Patel prikazani su petogodišnji rezultati istraživanja koji pokazuju da lek uspešno sprečava povratak raka dojke kod pacijenata koji su prethodno imali operaciju, hemioterapiju i zračenje.

- Podaci podržavaju početak treće faze kliničkih ispitivanja u 2021. godini. Rak dojke se vraća kod jedne od osam žena, a otprilike 50 odsto žena ne reaguje na terapiju što rezultira metastazama i lošom prognozom. Naša terapija može rešiti ovaj problem i potencijalno premašiti vrednost na tržištu od 5 milijardi dolara! - istakao je Patel.

Prvih šest intradermalnih injekcija terapije GP2-GM-CSF sigurno izazivaju snažan imunološki odgovor i smanjuju stopu recidiva na 0 odsto kod pacijenata čak i u trećem stadijumu koji su prethodno operisani. GP2 je takođe pokazao efikasnost u kombinaciji sa konvencionalnom terapijom protiv raka dojke.

Nakon što su objavljene informacije o potencijalnom leku protiv raka dojke deonice kompanije Greenwich LifeScience skočile su za 998 odsto!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    12. decembar 2020 | 19:59

    Daj Boze da bude u skorije vreme.Danas sam bila u bolnici na kontroli.Dusa me boli koliko mladoh sveta danas videh.Verujem u sebe u snagu svoje volje i velike zelje za zivotom.Znam da cu iz ove bitke izaci kao pobednik.

  • majalena

    12. decembar 2020 | 11:39

    Mogli bi naci lijek za svaki tumor.Ako ga vec i nemaju.Samo im se ne isplati.

  • Bilja

    12. decembar 2020 | 12:30

    Daj boze da bude tako🙏🙏🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA