≫ 

Dr Nestorović je odavno govorio šta će se desiti ako korona virus mutira: Ovo su njegove reči!

Prema rečima dr Branimira Nestorovića, nije svaka mutacija tako loša

  • 35
Branimir Nestorović foto: pixabay; Nikola Tomić

Istaknuti dr Branimir Nestorović govorio je nedavno u intervjuu za "Telegraf" o tome da li je virus korona mutirao, ali i objasnio zašto je to, čak i da se desi "beznačajno".

- Nema veze da li je on mutirao. Virusi stalno mutiraju, to je prirodno. Nijedan virus nije smrtonosan za sve. Odnosno, ima jedan, virus besnila. Samo u slučaju da te ujede besn pas, svi će se razboleti, svi će umreti. Svi ostali virusi, mi kažemo, uslovno su patogeni. On ide i traži osobu koja ima neku genetsku predispoziciju da se razboli od tog virusa. Ta osoba će se razboleti, za ostale je bezopasan.

Kako kaže, što se virus više širi, to će se bolje prilagođavati ljudskom organizmu.

- Kako se on širi, jednog momenta će da potroši te svoje ciljne grupe, pa će mutirati da bi se prilagodio ciljnoj grupi. Dosta je prosto. I većina virusa tokom tih mutacija, gubi na virulenciji, na snazi, ne dobijaju na snazi. Retko se dešava, skoro nikad. Onda nekog momenta virus oslabi, broj osetljivih osoba padne i epidemija prestane i postane sporadični slučaj - zaključio je dr Nestorović.

Video: Dr Nestorović: Ko se plaši i ko mora zbog zdravlja neka nosi masku ali kod ostalih to nema svrhu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    15. decembar 2020 | 15:34

    Doco, da si ziv i zdrav.. jedini glas razuma i jedini, koji pokusava malo da psihicki rastereti ovaj zaplaseni i napaceni narod

  • laki94

    15. decembar 2020 | 14:59

    Ali zato sto čovek smiruje narod i priča istinu ne diže paniku da bi ljude ubio psihički kao sto rade non stop nije u kriznom štabu!

  • Boža zemunac

    15. decembar 2020 | 15:02

    Živ bio i Bog te čuvao Dr. Nestoroviću.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA