Medicinska sestra primila vakcinu protiv korona virusa, pa se onesvestila: "Znam zašto se to desilo"

Posledica stresa ili nus-pojava

  • 1
Medicinska sestra

Foto: Youtube/Printscreen/Inside Edition

Glavna medicinska sestra bolnice u Tenesiju, Tifani Daver, bila je jedna od prvih osoba u bolnici koja je primila vakcinu protiv kovida 19.

Ubrzo nakon primanja vakcine, onesvestila se dok je razgovarala sa predstavnicima medija. Kad su joj kolege pomogle da se pribere, Tifani je rekla da je nesvestica prilično česta pojava za nju i da nema nikakve veze sa vakcinom koju je dobila nekoliko minuta ranije.

- Ranije sam imala preaktivan odgovor organizma na iznenadni pad krvnog pritiska. Nisam tolerantna na bol i mogu da se lako onesvestim - rekla je Daver.

Doktor Bob Armstrong objašnjava da nesvestica zbog njenog stanja nije retka.

- Stresne situacije mogu se manifestovati fizički, ubod vakcine povezan je s tim i može da stvori i emocionalni stres - objasnio je dr Armstrong.

- Sada se osećam dobro, a ovo je uobičajeno, pala sam verovatno šest puta u proteklih šest nedelja - navela je Daver.

Ona je podsetila da se vakcinacijom spašavaju životi i iako je vakcina tek postala dostupna zdravstvenim radnicima, oni nisu prvi koji su primili vakcinu.

- To nije nešto što je upravo sišlo sa proizvodne trake. Fajzerova vakcina testirana je na više od 50.000 dobrovoljaca - rekao je dr Armstrong.

On je naveo i to da je on neko ko se bavio medicinom više od 35 godina, te da daje punu podršku za novu vakcinu. te da će je sigurno primiti.

- Posmatram bolest koja je ubila milione ljudi na ovom svetu. Dakle, ako imamo nešto što bi nas zaštitilo, a u studijama se navodi da je efikasnost vakcine veća od 90%, zašto ne bih želeo da se zaštitim od nekih stvari gde imam devet od 10 ili više šansi da budem bezbedan, kao i moja porodica - rekao je dr Armstrong.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA