≫ 

Fajzer najavio smanjenje isporuka vakcina za Evropu, dr Gojković otkriva da li to važi i za Srbiju

Manji broj vakcina u Evropi

  • 8

Dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar zdravstva na današnjoj konferenciji za medije osvrnuo se na odluku kompanije Fajzer da trenutno smanji količine vakcina za Evropu dok ne povećaju proizvodnju, kao i da li će to uticati na Srbiju.

- Mi smo jedna od prvih pet zemalja koja je sklopila ugovor, a do sada sve što smo s njima dogovorili, i s naše, i s njihove strane je bilo u potpunosti ispoštovano. Nadamo se da će se to nastaviti tako. Postoje veliki pritisci na sve one koji proizvode vakcine zato što vakcina nema dovoljno za ceo svet. Nadamo se da ćemo tu uspešnu saradnju koju smo imali nastaviti i nadalje.

Kako kaže, od ljudi iz Fajzera Srbija u ovom trenutku ima obećanje da će obaveze biti u potpunosti ispoštovane.

- Bez obzira na to, znajući scenarije koji predviđaju ovakve situacije upravo je to jedan od razloga zašto je Srbija pričala, sarađivala i kupovala vakcine i od drugih proizvođača. Ne možemo da se vežemo za jednog proizvođača u slučaju da dođemo u situaciju da zavisimo od volje ili od snage nekih koji su moćniji u tom trenutku od nas. U ovom trenutku mislim da, što se tiče vakcinacije i broja vakcina koje dolaze u Srbiju, a to će biti u kontinuitetu sa sva 3 proizvođača, ostaje da razgovaramo dalje sa ostalima. To je jedan od prioritetnih ciljeva države - da se što više građana vakciniše.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    15. januar 2021 | 15:50

    Strina mi je primila ovu vakcinu u inostranstvu i pogodite, pozitivna je.

  • Sale

    15. januar 2021 | 16:58

    Pomrese u norveskoj od fajzera ,mala su groblja ko god primi umre

  • Mile Jagodinac

    15. januar 2021 | 22:27

    Pa šta će ti kad nije za ništa, budalo.Jadni mi sad umećemo Rusku ili Kinesku. Kinezi su se pokazali naj jače u borbi sa virusom, ali svi mediji ćute i pišu o Ceci, Sandri Africi, Karleuši kao da su važni u životu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA