U Sloveniji zabeleženo 107 neželjenih efekata na Fajzerovu vakcinu

Do 17. januara u Sloveniji je vakcinisano 42.000 osoba

  • 0
FAjzerova vakcina foto-ilustracija: Tanjug/AP; pixabay.com

U Sloveniji je do 17. januara vakcinom protiv korona virusa vakcinisano oko 42.000 osoba, od kojih su 36 odsto zdravstveni radnici, a zabeleženo je 107 neželjenih efekata, i to na vakcinu kompanije Fajzer, izjavila je danas Marta Grgič Vitek iz slovenačkog Instituta za javno zdravlje.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da su svi neželjeni efekti zabeleženi kod osoba koje su primile Fajzerovu vakcinu, kao i da su u tri slučaja reakcije bile veoma ozbiljne, prenosi portal 24UR.

Ona je kazala da su od ta tri slučaja teške reakcije na Fajzerovu vakcinu dva bila sa smrtnim ishodom i da se radi o osobama sa hroničnim bolestima, a u jednom osobi je pozlilo i onesvestila se zbog čega je hospitalizovana.

Ipak, dodaje još nije potpuno sigurno da li je vakcina uzrokovala smrtni ishod.

Kada se radi o Moderninim vakcinama, kod osoba koje su je primile nije zabezležena nijedna neželjena reakcija, ali da je do sada dato svega 600 doza te vakcine i da se ne zna da li će Slovenija dobiti još doza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA