Evo šta se dešava vašim genitalijama kada apstinirate od odnosa

Stigma, tabui i nemogućnost pronalaska pravog partnera, dovode do apstinencije koja može prouzrokovati niz problema

  • 6
Žena, nevinost Foto: Pixabay.com

Navodno, prosečna žena ima najbolje polne odnose u svom životu otprilike 13 godina nakon što izgubi nevinost. Međutim, šta se dešava sa vašom vaginom ako prestanete sa seksom na duže vreme?

Kako god zvučalo, seks održava vaginu da funcioniše kao dobro podmazana mašina. Ali seks ne samo da drži vaginu pod naponom i spremnom za prodor. U stvari, redovni seksualni odnosi grade mišiće karlice, ublažavaju predmenstrualne i menstrualne grčeve i poboljšavaju kontrolu bešike.

Štaviše, žene koje redovno opšte ili samozadovoljavaju obično imaju porast vaginalne osetljivosti. To zauzvrat može pomoći kod uzbuđenja i orgazama.

Profesor, ucenica, seksualno uzmeniravanje Foto: Shutterstock

Kako nedostatak seksa utiče na vašu vaginu?

Za početak, kada neko vreme pastinirate, verovatno ćete doživeti nelagodu kada odlučite da se ponovo povežete s nekim. To se dešava jer kao i svaki drugi mišić i vaša vagina zahteva redovnu vežbu i upotrebu da bi održala snagu i izdržljivost. Iako se ovaj bol obično povuče nakon nekoliko dobrih rundi seksa za većinu žena, to može biti rizik od vaginizma - zdravstvenog stanja koje obično zahteva specifične Kegelove vežbe i intervenciju fizioterapeuta ili drugog medicinskog stručnjaka.

Privremena apstinencija takođe može prouzrokovati promene u vašim hormonima i vaginalnom pražnjenju. Ove promene zauzvrat mogu dovesti do suvoće vagine, smanjenog libida i pogoršanja grčeva pre i tokom menstruacije. Štaviše, starije žene koje se uzdržavaju mogu čak doživeti atrofiju vagine zbog smanjenog nivoa estrogena.

Bračni par, zaljubljeni, momak i devojka, zena muškarac, vođenje ljubavi, strast, seks, sex, predigra Foto: Shutterstock

Konačno, nedostatak seksa takođe može ograničiti vašu nervnu funkcionalnost i moždanu stimulaciju. Kao rezultat toga, mnoge žene koje su seksualno neaktivne često otkrivaju da je potrebno više vremena da bi se postigao orgazam, pa čak i uopšte teško ga doživljavaju.

Šta se ne dešava bez obzira na to koliko dugo se uzdržavate?

Mnoge žene veruju da će im nedostatak seksa „zategnuti“ vaginu. Međutim, stručnjaci su razotkrili ovaj mit u članku koji je objavio časopis Women’s Health. Vaša vagina se ne zateže i ne obnavlja himen bez obzira koliko dugo apstinirate - to je smešno. Umesto toga, verovatno se osećate nervozno ili jednostavno niste dovoljno uzbuđeni za seks.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JArac

    27. januar 2021 | 19:46

    Ženo čitaj ovo bog te j...

  • Crnogorac

    27. januar 2021 | 18:52

    Narqvoucenije: nije sapun nece se potrositi

  • DrMr

    27. januar 2021 | 20:01

    A za muške ništa. A mu.a ko teniske lopte. A odlazak kod ljubavnice ili prostitutke. Ništa, ni reči.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA