≫ 

Mlad, nepušač, a zbog kovida 19 u bolnici: Dr Stevanović podelio snimak pluća pacijenta sa koronom

SARS-CoV-2 može da napravi ozbiljnu štetu na plućima

  • 13
Pluća korona virus Ilustracija; foto: Telegraf

Sarajevski doktor Dragan Stevanović objavio je na Fejsbuku snimke pluća jednog od hospitalizovanih pacijenata koji je završio na kovid odeljenju.

On je objasnio da se radi o mladom, do tada zdravom čoveku koji je nepušač, a čija su pluća vidno stradala usled infekcije korona virusom.

- Za one koji ne znaju, zdrav je crni deo pluća – objavio je dr Stevanović.

Danas u Sarajevu 430 hospitaliziranih na Covid odjeljenjima. Ovo je CT pluća jednog od njih,mlad čovjek,nepušače,do...Posted by Dragan Stevanovic on Понедељак, 08. март 2021.

On je dalje naveo da su doktori, „neznalice“, „peta kolona“, „diktatori“, posegnuli za slamkom spasa i ordinirali lek koji je pacijent kupio.

- Oporavlja se. Lek je skup i ne može se nabaviti na teret zdravstvenog osiguranja. I svi ostali hospitalizovani bolesnici imaju upalu pluća. Nadati se da će što manje njih imati ovako tešku - napisao je, između ostalog, dr Stevanović.

snimak pluća pacijenta zaraženog koronom; foto Facebook/Dragan Stevanovic snimak pluća pacijenta zaraženog koronom; foto Facebook/Dragan Stevanovic

U završetku posta sarajevski lekar je podsetio da su mere prevencije protiv korona virusa „svrsishodne, razumne i nužne“.

Video: Ovako izgledaju pluća posle srednje teške COVID-19 infekcije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleks@77

    9. mart 2021 | 10:41

    Kod mene na poslu radi nas 15Od nas 15 cetvoro dobilo koronu! SVA cetvorica nepusaci i nepiju alkohol! Momak od 26 godina jedva preziveo! Znaci ....

  • bb

    9. mart 2021 | 12:23

    Kažete LEK JE SKUP. A što nenapišete koji je to lek???

  • !

    9. mart 2021 | 11:56

    Kreće lov na mladost našu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA