≫ 

15 namirnica koje sagorevaju masti i pokreću metabolizam

Dodajte kefir i bobičasto voće na svoju listu prehrambenih proizvoda

  • 0
foto Pixabay foto Pixabay

Zaboravite na restriktivni režim ishrane da biste izgubili višak kilograma. Umesto da jedete manje kako biste smršali, trebalo bi da znate da će izbor određenih namirnica biti odličan saveznik u ubrzavanju metabolizma, što dovodi do vitkije figure.

1. Bobičasto voće

- Bobičasto voće je puno vlakana i antioksidanata, ali sadrži manje šećera od većine ostalog voća. Zato su maline, kupine, jagode i ostalo bobičasto voće odličan izbor - kaže dr Džeklin London.

2. Kefir

- Ako se hranite standardnom ishranom, preplavljeni ste crevnim bakterijama koje izazivaju žudnju za hranom i nastavićete taj začarani krug - kaže dr Robin Čutkan.

Prema njegovim rečima, fermentirana hrana poput kefira prirodan je probiotik, što znači da podstiče rast dobrih bakterija i pomaže vašem telu da efikasnije razgrađuje hranu. Kiseli kupus i povrće iz turšije deluju na isti način.

3. Avokado

Studija iz 2013. govori da konzumiranje avokada dovodi do manjeg obima struka. Mononezasićene masti su zdrave za srce i brzo zasite, što znači da je manje verovatno da ćete tokom dana grickati prerađenu hranu, navodi dr London.

avokado Foto: Pixabay

4. Losos

Divlji losos sadrži više omega-3 masnih kiselina i pomaže u očuvanju zdravlja mozga, srca, zglobova i creva bolje od bilo koje druge hrane. Pored toga, losos ima nizak glikemijski indeks, što znači da sprečava skokove insulina i skladištenje masti.

- Ključ za zadržavanje vitkosti je ravnoteža omega-3 i omega-6 masnih kiselina - kaže dr Vilijam Sirs.

5. Grejpfrut

Određena jedinjenja grejpa pomažu vašem telu da efikasnije koristi insulin, što održava šećer u krvi i takođe pomaže u sagorevanju kalorija. Ne posipajte ga šećerom.

6. Orasi

Ako unosite omega-3 masne kiseline, kojima orasi obiluju, aktivira se sagorevanje masti, kao i promena vaše insulinske rezistencije - kaže dr Mark Himan.

- Oni su takođe važan deo dijete sa niskim glikemijskim indeksom, za koju studije pokazuju da sagoreva 300 kalorija više dnevno od one sa visokim.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA