Da li mrtvi virus može da zarazi osobu? Kon odgovorio na važno pitanje o vakcinaciji

Doktor Kon je podsetio da je u toku nedelja imunizacije i pozvao roditelju da vakcinišu svoju decu protiv zaraznih bolesti

  • 10
Sinopharm Sinofarm vakcina koronavirus Foto: Tanjug/AP

Član Kriznog štaba epidemiolog Predrag Kon naveo je da je u Srbiji od početka vakcinacije zabeležen samo jedan slučaj tromboze. Kon navodi da je taj jedan slučaj besmisleno upoređivati sa brojevima ljudi koji dnevno umire u našoj zemlji od virusa korona.

- To je potpuno besmisleno upoređivati. Vi kada birate vakcinu birate zaštitu, a ako ne birate vakcinu birate zarazu - rekao je Kon, piše B92.

Upitan o tome da li vakcina koja se bazira na mrtvom virusu korona može da zarazi osobu koja ju je primila, Kon kaže da je to nemoguće i da virus ne može da oživi ako je uništen.

- To je priča kao da li neko može da oživi mrtvog čoveka - ističe član Kriznog štaba.

Govoreći o vakcinaciji trudnica, Kon kaže da neki lekari preporučuju, ali da država ne može da stane iza toga jer nema još dovoljno podataka. Ističe da će se te preporuke pojaviti vrlo brzo, jer je potrebno da se jedan deo vakciniše i da se na osnovu rezultata definišu preporuke.

Predrag Kon Predrag Kon Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

- Ovako kada neko primi, preuzima isključivo odgovornost sam, kao i lekar - kaže Kon.

Doktor Kon je podsetio da je u toku nedelja imunizacije i pozvao roditelju da vakcinišu svoju decu protiv zaraznih bolesti kako se ne bi stvorili uslovi za neku novu epidemiju starih bolesti, koje nam posle ovoga, kako kaže, nimalo nisu potrebne.

Video: Ovo je 500 hiljaditi Beograđanin koji je vakcinisan protiv korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajko

    11. april 2021 | 19:28

    Ljudima nedostaju prave informacije i zato je slab odziv na vakcinaciji,narod je nepoverljiv jer se konstantno sakriva prava istina o svemu kada bi neko izasao pred narod i rekao sve kako jeste znaci kakve su dal su proverene koje su prednosti koje su mane mozda bi bilo bolje a ne da odmah potpisem da preuzimam svu odgovornost ako mi se nesto desi od vakcine,ako vec neznaju doktori nek tako kazu a ne da ubedjuju ljude a nisu sigurni u sta ih ubedjuju,ja jesam za vakcinu ali uz prave i sigurne informacije ako ih poseduju

  • Pravnica

    11. april 2021 | 19:02

    Samo jedan slucaj tromboze zabelezen zato sto doktori ni ne smeju da zabeleze, niko nece da kaze da li je od vakcine...a ima slucaja i znaju oni sami, kao i njihovi blizi

  • Kosta

    11. april 2021 | 20:09

    Koji je procenst vakcinisanih u nemackoj, austriji i italiji?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA