Mislili ste da je nemoguće mršaviti dok spavate? Uradite ove stvari i masti će se same topiti

Isključite sve elektronske uređaje, zamračite spavaću sobu, obezbedite kvalitetan jastuk...

  • 0
Spavanje na stomaku Foto: Shutterstock

Većina ljudi koji žele da smršaju žive u nadi da će se pojaviti čarobna pilula koja će im istopiti višak kilograma. Zbog toga su kompanije koje prizvode suplemente za mršavljenje, kreme za lokalnu upotrebu i sprave za vežbanje deo industrije koja vredi više milijardi dolara. Nažalost, većina nema nikakvog ili vrlo slabog efekta.

Šta ako postoji način za gubljenje neželjenih kilograma tokom spavanja? Iako to možda zvuči previše dobro da bi bilo istina, moguće je. Izmenom noćne rutine, bolje ćete se odmoriti i izgubiti kilograme.

1. Uživajte u šolji čaja

Određene vrste čajeva smiruju. Da biste ranije spavali i mirnije se odmarali, uživajte u šolji nane, kamilice ili čaja od lavande.

2. Izbegavajte alkohol

Nikada ne pijte alkohol pre nego što odete na spavanje. Većina pića sadrži puno šećera, uključujući vino. Dakle, ne samo da ćete se mučiti da zaspite, već ćete u organizmu imati i dodatni šećer koji ne pomaže u  mršavljenju.

3. Uložite u pravi jastuk

Udobnost i kvalitet jastuka utiče i na sam kvalitet sna. Uložite u one koji ima ortopedske karakteristike koji vam održavaju vrat pravilno tokom spavanja. Bićete oduševljeni koliko se okrepljeno osećate ujutro.

Spavanje san jastuk žena devojka Foto: Shutterstock

4. Isključite elektroniku

Umesto da vam pomogne da zaspite i započnete put mršavljenja, gledanje video zapisa, igranje igara ili čitanje putem telefona ili tableta čini upravo suprotno. U jednoj studiji istraživači su otkrili da deca koja idu u krevet sa nekom vrstom elektronskog uređaja imaju skoro jedan i po put veću verovatnoću da imaju prekomernu težinu od one koja to ne čine.

5. Povećajte intimnost

Tačnije, češće vodite ljubav. Ne samo da će vam pomoći da bolje spavate, već će i podstaći gubitak kilograma. Kao bonus, žene koje češće vode ljubav spavaju duže, što zauzvrat pomaže u poboljšanju želje za intimnošću.

6. Konzumirajte cela zrna

Uključite složene ugljene hidrate kao deo ručka. Unoseći samo 20 grama nerastvorljivih vlakana, spavaćete čvršće. Naime, vlakna podstiču proizvodnju serotonina, pa ćete lakše zaspati i imati miran san.

7. Smanjite temperaturu u spavaćoj sobi

Nije dobro spavati u toploj sobi. Optimalna temperatura u prostoriji ne bi trebalo da bude viša od 18 stepeni. Zaspaćete lako i brže ćete stići do REM faze.

8. Nema više noćne svetlosti

Vaša spavaća soba trebalo bi da bude što mračnija. Ako ustajete tokom noći, stavite prigušenu noćnu svetlost u kupatilo.

9. Nema televizije

Gledanje televizije u krevetu ima isti efekat kao korišćenje elektronskih uređaja. Umesto da dopustite telu da se odmori, na kraju ćete sedeti ili ležati, što je jednako sedećem načinu života. Kao što verovatno znate, to može dovesti do niza zdravstvenih problema poput dijabetesa, bolesti srca i prekomerne težine.

Video poziv, raskid, tuga, tužna devojka, zabrinuta devojka Foto: Shutterstock

10. Opustite se u toploj kupki

Počnite da se kupate toplom vodom pre spavanja. Ne samo da će vam ovo pomoći da se opustite, već i povećava oksitocin u telu, koji se naziva "hormonom ljubavi". Na kraju ćete brže zaspati.

11. Odvojite vreme za meditaciju i istezanje

Umesto energičnih vežbi, pre nego što odete na spavanje, odvojite nekoliko minuta za meditaciju i istezanje. Odlična opcija je joga koja smiruje telo i um. Istezanje i meditacija takođe uklanjaju stres, što pomaže kod gubitka kilograma.

12. Zatvorite kuhinju

Noću mislite na svoju kuhinju kao na restoran koji je upravo zatvoren. Neka vam bude pravilo da ne jedete posle osam uveče. Lakše ćete zaspati i ujutro nećete odmah biti gladni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA