U bolnici u Batajnici sve više mladih sa teškom kliničkom slikom: Lekari se bore za život koleginice

- Ona nije vakcinisana, po prijemu u bolnicu je odmah morala da bude intubirana - rekla je direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević

  • 40
Kovid bolnica u Batajnici, Batajnica Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević rekla je da je za brigu što u kovid bolnicu dolaze mladi ljudi, u tridesetim i četrdesetim godinama, koji nisu vakcinisani, a koji imaju jako teške kliničke slike.

Kao primer navela je i slučaj svoje koleginice koja je 1980. godište, a koja je na intenzivnoj nezi i ima tešku kliničku sliku. 

- Ona nije vakcinisana, po prijemu u bolnicu je odmah morala da bude intubirana. Ona je mlada žena, a nalazi se u jako teškom i lošem opštem stanju. Ono što je primetno je da se njena klinička slika i laboratorijski nalazi kao i snimak pluća razlikuju od onoga što sam pre 7 dana videla kod naših drugih bolesnika, što me upućuje na to da je došlo do pojave brazilskog soja, ali on još uvek nije zvanično potvrđen - rekla je doktorka.

Video: Batajnička crvena zona: Ovde leži 51 bolesnik sa najtežim kliničkim slikama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma M.

    17. april 2021 | 11:43

    Poštovani, iz iskustva gde sam proveo u Bolnici Batajnica u poluintezivnoj nezi 18 dana, sve ljudske, strucne, profesionalne i humane osobine su odlicne. Mlada je to i nova bolnica, a mlad je i kadar, od spremacica, nasmejanih servirki koje daju veseli duh bolesnucima!! Medicinske sestre koje cinimi se nose ogroman teret danonocno!! Pocinju nocu u 02 sata sa terapijom. A, lekari bde, nema veze iz koje su strucnosti, vade iz polumrtvih pacijente. Vestackim disanjem vracaju ponovo u zivot teske slucaje, video licno?! Pacijentu srednjih godina, sa teskom upalom pluca,gusio se od slajma. Dosli su profesori sa KC, sa kompletnom savremenom tehnikom, izvuklu slajm i covek progledao na oci, spasen.Nazalost,u poslednje vreme sve vise obolevaju mladi.Paradoksalno sto se mnogo razboljeva i medicinsko osoblje.Ton svemu sto je veoma pohvalno, bez ikakve sumnje daje uvazena strucna i veoma humana direktorka Tanja Adzic.Ona nezna za radno vreme, u svakom treunutku ima podatke o svakom pacijenru,kao i o slobodnom krevetu!!! Igrom slucaja upoznao sam mladog dr Filipa, kao niz drugih lekara, pa to je nasa buducnost,,, znaju da znaju,,!! Dizu Vas u novi zivot?! Preporuka, najpre Ministru Zdravlja, zatim presdnici Vlade Brnadickoj i na kraju Presedniku Drzave, da svom osoblju koje radi u Kovid sistemu hitno povecaju najmanje 50 posto licni dohodak?! To su nasi,, ratnici,, kao i oni sa Košara?! Naravoucenije, iz iskusta kao medjunarodni profesionalac u informativnoj delatnosti, nosite, nosite i obavezno nosite maske bez obzira na uzrast i pol. Mene je to spasilo zivot. Vakcinisite se i nikog ne slusajte, pogotovo one koji negiraju?! Bilo ih je i bice ih dalje ali svak cuva bliznje svoje?!

  • 534

    17. april 2021 | 12:30

    Koleginica je nevakcinisana? Blago nama ko nas sve leči. Ako je lekarima potrebno objašnjavati značaj vakcina onda nam spasa nema.

  • N

    17. april 2021 | 13:13

    Krenula sam sinoc za Suboticu iz Beograda. U autobusu je bilo 20-ak ljudi, svi mladi i dvoje dece. Niko ne nosi maske, samo ja. Pricam sa momkom koji sedi ispred mene, kuvar, kaze nema posla zbog korone, otac ga pomaze i placa mu stan, planira da ide u CG da radi preko leta ali se plasi da li ce nasi susedi traziti potvrdu o vakcinaciji. Ako bude uslov da se kako on kaze primi ovo cudo(cenim da je mislio na vakcinu) on nece ici. Sta ja posle toga trebam da pomislim. Svako je odgovoran za sebe. Ako neko smatra da je vakcina cudo i nesto stetno po zdravlje ok. Verujem da tako misle svi oni koji sada pune bolnice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA