≫ 

Imate želju za grickanjem, a vodite računa o kilogramima: Ove namirnice su najbolji izbor

Stručnjaci savetuju

  • 1
Devojka, hrana, slatko Foto: Pixabay

Činjenica je da većina žena tokom menstrualnog ciklusa žudi za grickalicama. Bilo slatkiši ili slaniši, u tom periodu se poseže za namirnicama koje će pružiti "utehu". Ipak, prema savetima stručnjaka najbolje je da tada grickate hranu bogatu proteinima ili pojedete čokoladu sa visokim procentom kakaa.

Evo zbog čega su ove namirnice dobre za konzumiranje tokom mentrualnog perioda.

Hrana bogata proteinima

- Ponekad, kada se javi želja za nečim, to je vrlo verovatno zato što ste gladni. Zato je idealan odabir namirnica bogata proteinima koja će vam pružiti dozu onoga što vam je potrebno, a istovremeno će vas zasititi - objašnjava ginekolog Vendi Trubou.

Istraživanja pokazuju da proteini pomažu umereno lučenje insulina, što dovodi do postepenog rasta nivoa šećera u krvi, a ne do naglog skoka. Zbog toga ćete duže osetćati sitost.

Humus Foto: Pixabay

Ako ne znate što biste jeli, mnogi stručnjaci preporučuju kremastu hranu bogatu proteinima, poput humusa, grčkog jogurta i maslaca od orašastih plodova.

Ako žudite za slanim, jedite humus sa slanim krekerima, a ako žudite za nečim slatkim, odaberite za maslac od kikirikija sa bananom ili grčki jogurt sa bobičastim voćem.

Crna čokolada

Ako i dalje žudite za slatkim nakon međuobroka bogatog proteinima, tu vam može pomoći tamna čokolada. Visoki procenata kakaa (85% ili više) dobar je za zdravlje, a ova vrsta čokolade ne bi trebalo da sadrži dodati šećer ili druge neželjene sastojke.

crna čokolada Foto: Freepik.com

Prema savetu ginekologa, tokom ovog perioda, najbolje bi bilo da prvo pojedete međuobrok bogat proteinima, pa ako vas želja za grickanjem ne prođe, onda uzmite red crne čokolade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oro

    24. april 2021 | 10:04

    Samo za navodno ugnjetavani rod. Mozete ako vam ja dozvolim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA