≫ 

5 neprijatelja vitke linije: Ako ih isključite iz ishrane, do leta ćete izgubiti višak kilograma

Topljenje masnih naslaga nije tako teško kao što se možda na prvi pogled čini

  • 8
Zdrava hrana, salata, dijeta Foto: Shutterstock

Bliži se leto, mnogi planiraju odlazak na more, a zbog manjka fizičke aktivnosti i uživanja za trpezom sve je više onih koji strahuju od toga kako će izgledati u kupaćem kostimu.

Izdajnički salčići na stomaku, kukovima, butinama i nadlakticama mogu da budu „stesani“ do leta, uz barem pola sata šetnje dnevno i promene navika u ishrani, tvrde nutricionisti. Oni otkrivaju da je za topljenje masnih naslaga neophodno isključiti 5 namirnica iz ishrane.

1. Rafinisani šećeri

Beli šećer nalazi se na vrhu liste neprijatelja vitkosti. Ako volite da stavljate šećer u kafu ili čaj, lagano menjajte naviku.

Ovo pravilo se, takođe odnosi i na sve namirnice koje sadrže dodatni šećer – industrijske voćne sokove, kečap, supe iz kesice, a o konditorskim proizvodima da ne govorimo.

2. Gazirani napici

Puni su praznih kalorija, čak i oni na kojima piše da ne sadrže šećer.

Umesto klasičnog šećera, gazirani napici puni su aspartama da bi imali slast. Uz to, nemaju nikakvu hranljivu vrednost.

Pica u tiganju, Margarita Foto: Shutterstock

3. Alkohol

Ukoliko želite da smršate, zaboravite na alkoholna pića. I ona su puna šećera, a pored toga otvaraju apetit.

4. Trans masti

Nalaze se u većini industrijskih proizvoda, posebno u grickalicama i slatkišima. Podstiču gojenje, posebno u predelu stomaka.

5. Rafinisane žitarice

Beli hleb, beli pirinač, belo brašno... Sve su to namirnice koje tokom procesa obrade gube vlakna, a u njima ostaju šećer i skrob koji dovode do gojenja.

Ukoliko želite da smršate, radije birajte žitarice od celog zrna koje održavaju stabilan nivo šećera u krvi i na creva deluju poput metle. Posebno su korisna osobama koje imaju problem sa otežanom probavom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivica

    9. maj 2021 | 09:46

    Za gazirana pica niste u pravu! Pica sa "nula" kalorija su cak preporucljiva opcija. Naravno da imaju malo kalorija a ne nula. Ali konzumiranje tih pica vam pomaze da ostanete pribrani i da napunite stomak i samim tim ubijete glad. Zero kola mi je odavno u upotrebi u svakodnevnom zivotu i koristim je svaki put kad sam u kalorijskom deficitu. Nemojte se plasiti vestackih zasladjivaca, pre ce vas ubiti izlaganje suncu i udisanje izduvnih gasova!

  • Гаргамел

    9. maj 2021 | 10:13

    Како је кренуло, лета неће ни бити 😁

  • Ja

    9. maj 2021 | 12:35

    Ništa od toga ne koristim pa ne mogu da zbacim kg

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA