Dr. Nikola Stojković: Zašto je značajna primena vitamina i minerala za vreme Covid infekcije

Jak imunitet je najbolja zaštita, ova 4 vitamina i minerala su dobra za zdravlje i brz oporavak od bolesti

  • 1
Korona virus

Foto: Pixabay

- Neka hrana bude tvoj lek i tvoj lek neka bude hrana - kazao je Hipokrat. Da bismo sačuvali zdravlje bitno je da vodimo računa o nutrijentima koje svakodnevno unosimo. Zbog brzog tempa života kojim danas živimo, često zaboravljamo da brinemo o sebi i svom zdravlju. Obzirom da nam je taj tempo nametnuo konzumaciju obroka koji ne sadrže obilje vitamina i minerala, važno je da ih redovno unosimo kroz suplemente. Takođe veoma je važno napomenuti, naročito u vreme pandemije, da nedostatak vitamina i minerala najveće posledice ostavlja po imunitet, jer njegova snaga tada opada i on ne može da se izbori sa bakterijama i virusima koji napadaju organizam, stvarajući oboljenja.

bevits, dr Nikola

Foto: Privatna arhiva

  • Koje vitamine i minerale ti kao lekar koji je na prvoj liniji fronta u Covid ambulanti, preporučuješ pacijentima?
  •  

 

- Pacijentima kod kojih je dokazana Covid infekcija uvek propisujem vitamin C u dozi od 1000mg i vitamin D3 u dozi od 1000 internacionalnih jedinica. Istraživanja su pokazala da ovi vitamini podstiču rad imunog sistema i na taj način omogućavaju da se lakše izbori sa infekcijom. Pored toga savetujem im i suplementaciju Cinkom i Selenom, obzirom da je dokazano njihovo antioksidativno dejstvo. Važno je da naglasim da i onima koji nemaju Covid infekciju savetujemo uzimanje ovih vitamina i minerala kako bi očuvali svoje zdravlje i pospešili rad imunog sistema.

  • Koji su benefiti njihove primene?
  •  

 

- Kosuplementacija vitamina D, cinka i vitamina C obezbeđuje efikasnije antioksidativno, imunomodulatorno i antivirusno dejstvo koje obezbeđuje maksimalnu zažtitu svih ćelija u organizmu. Prednost BiVits preparata je što korisnicima omogućavaju primenu svih navedenih sastojaka u jednoj tableti.

Većina Covid pacijenata se žali na osećaj umora i iscrpljenosti, na šta takođe ovi suplementi imaju uticaj. Cink u BiVIts proizvodima je u obliku Cink-citrata, hemijski oblik minerala koji se bolje rastvara i bolje apsorbuje iz digestivnog tratka, samim tim ima bolju biološku raspoloživost u organizmu.

bevits, dr Nikola

Foto: Promo

  • Koliko dugo je preporuka za njihovu primenu?
  •  

 

- Moj lični stav je da naročito u doba pandemije treba svi da unosimo vitamine i minerale u dovoljnoj količini i konstantno. Ukoliko se poštuju saveti o preporučenom dnevnom unosu, ne može se prekoračiti doza. Prednost svih BiVits proizvoda je što pakovanje ima 60 tableta i namenjeno je za dva meseca primene.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sneki

    14. maj 2021 | 15:28

    Navedenu grupu vitamina koristim 25 godina i izuzetnog sam dobrog imunog sistema nikada nemam ni prehladu ni grip tako da to i dalje koristim i u ovoj pandemije i preporučila bih svima da ispoštuju ono što Doktori kažu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA