≫ 

Naučno istraživanje pokazalo: Više provedenog vremena u prirodi znači bolje mentalno zdravlje

Iako se mnogima najviše sviđa da odu u šumu ili na planinu, stručnjaci kažu da možete da odaberete park, plažu, bilo kakvo šetalište

  • 0
Šetnja Foto: Pixabay

Svakodnevna šetnja je nešto što bi svi trebalo da praktikuju. Poenta nije samo u tome da ste aktivni, šetnja ima mnogo pozitivnih strana, a najvažnija je uticaj na mentalno zdravlje. Provođenje vremena u prirodi čini nas, jednostavno i kratko rečeno, srećnijima, pokazuje istraživanje.

Istraživanje je sprovedeno od strane "Mental Health Foundation", a stručni tim je otkrio da dve trećine ljudi kaže kako ih prirodna jednostavno smiruje.

Gotovo polovina njih je rekla da im je svakodnevna šetnja pomogla u borbi protiv stresa, a svaka četvrta od deset osoba kaže kako im priroda otklanja anksioznost.

Iako se mnogima najviše sviđa da odu u šumu ili na planinu, stručnjaci kažu da možete da odaberete park, plažu, bilo kakvo šetalište. Bitno je, napominju, da slušate zvuke oko sebe i da uživate u njima.

Kako navode, možete da sednete negde, zažmurite i slušate zvuk vode, ptica...Udaljite se, isključite se na kratko od užurbanog grada i okoline, prenosi The Sun.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA