Koliko su vakcinisani zaštićeni od korone: Ohrabrujući rezultati istraživanja italijanskih naučnika

U istraživanju je učestvovalo 13 miliona ljudi

  • 21
Pfizer Fajzer vakcina

Foto: Shutterstock

Kod osoba vakcinisanih protiv korona virusa, posle 35 dana za 80 odsto se smanjuje mogućnost infekcije korona virusom, za 90 odsto su manje šanse da vakcinisana osoba završi na bolničkom lečenju zbog zaraze, dok smrtnost opada za 95 odsto, pokazalo je istraživanje sprovedeno u Italiji.

Istraživanje je proveo Visoki institut za zdravstvo u saradnji sa Ministarstvom za zdravlje, a sprovedeno je na 13 miliona imunizovanih počevši od decembra prošle do maja ove godine, piše agencija Ansa, a prenosi Tanjug.

Od vakcinisanih osoba 95 odsto je primilo kompletnu, to jest obe doze vakcine Fajzer, a u vreme istraživanja nijedna osoba nije bila i revakcinisana AstraZenekom.

U Italiji je do sada vakcinisano više od 18 miliona ljudi, što je oko 30 odsto ukupne populacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tomatinjo

    16. maj 2021 | 13:12

    Moje iskustvo sa vakcinom i nije baš idealno. Iako sam sve ovo vreme bio zdrav i prav posle prve doze imao sam par dana bol u prsima koji se javljao kada se pomeram. Kada mirujem te boli nije bilo niti drugih simptoma osim hladnoće u dlanovima-šakama. Posle revakcinacije imao sam celu noć temperaturu koja je dosezala i do 38, 5. Imao i blažu drhtavicu, hladno mi bilo a naročito dlanovima. Zbog takvoga stanja dan posle revakcine nisam ni išao na posao. To me je sve prošlo za nekih 2 dana, kao da je rukom odneto. Sumnjam da je adeno virus iz vakcine bio pokrenuo neku lakšu virusnu infekciju u plućima. Da napišem još da je reč o Sputnjik vakcini.

  • O

    16. maj 2021 | 12:52

    Moguce! Prvih 5 meseci a sta posle-opet vakcinu, pa opet.........itd.Naslusali smo se mi njih-prvo je bilo da ce korona preko leta nestati- pa nije!Sad nije dovolno primiti ni dve vakcine- primi i trecu- dokle ?

  • DaDa

    16. maj 2021 | 13:03

    Iako verovatno ima i drugacijih slucajeva ja sam imala koronu sa blagim simptomima. nisam bila vakcinisana ali moji roditelji jesu bili tada vec vakcinisani ali nisu pokupili tada od mene koronu. majka mi je imala jednu noc temperaturu ali je vec sutradan ona prosla pa ili nije dobila od mene koronu ili je bio neki bas blagi oblik.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA