3 navike zbog kojih ćete se osećati zdravije i bolje: Neka vam one postanu svakodnevni ritual

Svaki početak je težak, ali ništa nije nemoguće, naročito ako ste odlučili da menjate životne navike

  • 0
Zdrava hrana, salata, dijeta

Foto: Shutterstock

San većine je da konačno počnu da vode zdrav život i odreknu se loših navika. Kao i u mnogo čemu drugom i u ovoj nameri najteži je onaj prvi korak posle odluke.

Imajte na umu da je svaki početak težak kada su promene u pitanju.

Stručnjaci preporučuju da bi se u ovako veliku avanturu promene načina života trebalo upuštati malim koracima.

Za početak, savetuju fitnes treneri i zagovornici zdravog načina života, kupite udobne patike i krenite u svakodnevnu šetnju, koja s vremenom može prerasti u brzi hod, a možda još malo kasnije i u lagani džoging.

Pored redovne fizičke aktivnosti , preporučuju još tri zdrave navike koje bi trebalo da postanu vaši rituali na putu do zdravog života.

1. Odmarajte se više

 

Čime god da se bavite potreban vam je odmor, čak i ako svakodnevno idete u toku radnog vremena na pauzu.

I vašem telu, ali i mozgu i psihi potrebano je da odmaraju. Odvojite pola sata u toku svakog dana da se odmorite posle dolaska s posla kući.

Pored ovog dnevnog odmora, neophodno je da bar jednom u tri meseca imate kratki vikend odmor, a jednom do dva puta godišnje i onaj dugi odmor od 10 i više dana.

2. Hranite se redovno, umereno i zdravo

 

Neredovna ili brza ishrana mnogima je postala način života. Obveze koje moramo što pre da završimo i umor koji nas svlada na kraju dana, kao i glad koja se javlja usled preskakanja obroka izazivaju potrebu za prekomernim unosom hrane.

Ukoliko želite konačno da počnete da vodite zdrav život, redovno jedite, unosite dovoljne količine tečnosti, a brzu hranu zamenite zdravim i umerenim obrocima.

Trčanje

Foto: Pixabay

3. Budite pozitivni

 

Prva dva su saveti kako da počnemo da razvijamo zdrave navike od kojih će više blagodeti imati naše telo nego naše mentalno zdravlje.

Onoliko koliko je bitna kvalitetna hrana za zdrav život, jednako je važno da se izborite sa svakodnevnim stresom i vodite računa o mentalnom zdravlju.

Rekli smo na početku da je odmor neophodan i za vaš mozak i psihu, ali uz to je potrebno i da promenite način razmišljanja.

Usmerite svoje misli na pozitivne stvari i počnite da uživate u životu. Smejte se što češće i što više.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA