≫ 

Peteljke od jagoda ne bi trebalo bacati: Od njih se pravi čaj, posebno pogodan za jednu grupu ljudi

Kada vidite kakve blagodeti imaju, nikad više to nećete činiti

  • 0
Jagode - Rajac Foto: Rina

Kada peru jagode, prvo što većina ljudi uradi je da skinu peteljke i bace ih, jer mislile da nemaju nikakvu hranljivu vrednost. Verovali ili ne, one se takođe konzumiraju. Listići jagode su odlični za nervni sistem, jačaju ga i usporavaju demenciju i starenje mozga.

Čaj od peteljki jagoda je odličan za dijabetičare, osim što reguliše nivo šećera u krvi, one su pune vitamina C.

Za šta je sve dobar ovaj čaj?

Čajevi od peteljki i listića jagode, kao i same jagode jačaju nervni sistem i deluju protiv stresa, smanjuju umor, pomažu kod depresivnih stanja, kod bolesti krvi i koriste se za poboljšanje stanja bubrega.

Blagotvorne su pri oporavku od bolesti, jačaju imunitet, prevencija su kod bolesti želuca, pomažu u lečenju artritisa, reume, anemije, olakšavaju tegobe, blagotvorno deluju na povećan holesterol i povišen krvni pritisak.

Osim toga, jagode ubrzavaju metabolizam i usporavaju starenje.

Priprema čaja je veoma jednostavna, a najbolja stvar je što je besplatan.

Priprema:

Kašiku iseckanih peteljki stavite u 3 dl proključale vode i ostavite da odstoji 20 minuta. Preporučuje se da pijete 2-3 puta dnevno.

Video: Nakon ovog videa jagode ćete prati samo ovako i nikako drugačije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA