≫ 

Kako da uživate u roštiljanju, a da ne dobijete pivski stomak: 3 lagana trika koja daju rezultat

Mala promena može da napravi ozbiljnu razliku

  • 6
MESO, ROŠTILJ, GRIL, BBQ, ROŠTILJANJE, HRANA Foto: Pixabay

Topli dani mame nas da najveći deo slobodnog vremena provodimo u prirodi. Druženje sa prijateljima često ume da se pretvori u višesatno roštiljanje, a gde je roštilj, tu je i pivo koje izvanredno gasi žeđ i utiče na lepše rasploženje.

Ono što, međutim, kvari utisak je činjenica da posle nekoliko takvih upornih gastro druženja u kratkom roku pojas na pantalonama zateže, a stomak počne da poprima oblik lopte - što zbog hrane, što zbog pića.

Pivski stomak ne samo što ne estetski nije privlačan, već je i alarm da sa zdravljem nešto nije u redu. Takav stomak najčešće imaju dijabetičari, kao i osobe sa insulinskom rezistencijom i one koje muči masna jetra.

Kako uživati u roštiljanju i pivu, a ne zaraditi pivski stomak?

Dr Saša Plećević, poznatiji kao Dr FeelGood ima lako i jednostavno rešenje. Prema njegovim rečima, važno je uneti male izmene prilikom boravka na pikniku koje će napraviti značajnu razliku.

Klasični somun od belog brašna, koji svi volimo da jedemo uz roštilj, doprinosi masnim naslagama u predelu stomaka.

Rešenje - ražani hleb u manjim količinama.

Jedna do dve limenke piva tokom pripremanja hrane na roštilju neće napraviti pivski stomak za kratko vreme, čak i ako roštiljate svakog vikenda, ali zato veća količina piva i te kako hoće.

Rešenje - budite umereni, a posle drugog piva počnite da pijete običnu vodu.

Na kraju, svaki piknik završi se izležavanjem na travi posle obilnog obroka. Tako se kalorije “lepe” za stomak i čine da brže dobijete na kilaži.

Rešenje - lagana šetnja posle obroka.

@zona_zdravlja##PIVSKISTOMAK2♬ original sound - zona_zdravlja

Inače, dr FeelGood autor je prvog i jedinog ONLINE programa "Zona zdravlja" po promo ceni od 3.999 dinara mesečno, a koji uključuje besplatan fitnes bicikl sa tabletom i potrebnim rekvizitima na revers, besplatan pregled, personalizovan program ishrane, individualno programiran trening, 24-časovnu kontrolu i podršku, kao i njegove savete lično. Dovoljno je samo 30 minuta tri puta nedeljno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA