Fajzerova vakcina efikasna protiv delta varijante korona virusa

- Naša vakcina je vrlo efikasna, oko 90 odsto u prevenciji korona virusne bolesti kovid-19 - kaže medicinski direktor Fajzera u Izraelu

  • 1
Pfizer Fajzer vakcina Foto: Shutterstock

Vakcina farmaceutskih kuća Fajzer/Bajontek veoma je efikasna protiv delta verzije korona virusa, izjavio je danas zvaničnik kompanije Fajzer u Izraelu.

Prema navodima Svetske zdravstvene organizacije (SZO), korona virus delta je prvi put identifikovan u Indiji, a postaje i globalno dominantna verzija korona virusa, preneo je Rojters.

- Podaci koje danas imamo, prikupljeni iz istraživanja koja sprovodimo u laboratoriji, uključujući podatke sa onih mesta gde je indijska varijanta delta zamenila britansku kao uobičajenu varijantu, ukazuju na to da je naša vakcina vrlo efikasna, oko 90 odsto u prevenciji korona virusne bolesti kovid-19 - rekao je izraelskom vojnom radiju Alon Rapaport, medicinski direktor Fajzera u Izraelu.

Izraelu, koji ima jednu od najnaprednijih kampanja vakcinacije na svetu koja se, uglavnom, zasniva na vakcinama Fajzer/Bajonteka, još uvek nedostaje dovoljno podataka da stekne uvid u efikasnost vakcine protiv delta varijante, kazala je Šaron Alroi-Preis, šefica javnog zdravlja u izraelskom Ministarstvu zdravlja.

- Sada prikupljamo podatke. Tek sada imamo prve slučajeve delta varijante u Izraelu, oko 200 takvih, pa ćemo uskoro znati više - rekla je ona juče novinarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA