≫ 

Internet poludeo za ovim napitkom: Čudesna voda sa krastavcem i čijom za detoksikaciju i mršavljenje

Ovaj jednostavan napitak sadrži samo 4 sastojaka koja se pomešaju sa vodom

  • 0
Čia, limun, krastavac, zdrav napitak Foto: Shutterstock

Čaša obične vode najbolji je prijatelj organizma, a ona može postati još blagotvornija ako joj dodate neke namirnice ili začine. Internet je od skoro poludeo za ovim detoks napitkom, a ljudi redovno na društvenim mrežama postavljaju rezulate.

Krastavac sadrži puno vode što ga čini savršenom namirnicom za detoksikaciju organizma. Ima malo kalorija i bogat je vlaknima, pa je zato vodeća namirnica za pokretanje metabolizma i gubljenje viška kilograma.

Čija semenke su bogate antioksidansima, proteinima, vlaknima, vitaminima i mineralima. Prehrambeni sastav ovih žitarica pomaže da se uravnoteži ishrana i ubrza metabolizam.

Koren đumbira se još odavno koristi u ishrani, kao dodatak jelima, ali i u lekovite svrhe. Naročito je poznat po svom antioksidantnom efektu- sprečavanja infekcija u organizmu, kao i zbog velike uloge u mršavljenju i čišćenju tela od nakupljenih toksina.

Limun ima mnoga blagotvorna dejstva za čovekovo zdravlje, koja su poznata već mnogo godina. Dva najveća dejstva limuna su antibakterijsko i antivirusno. Pored toga, limun stimuliše jačanje imunog sistema i pomaže kod mršavljenja, jer je limunov sok jak digestiv i pročišćava jetru.

Limun Foto: Pixabay.com

Ova voda ne samo da hidrira telo, već i daje osećaj vitalnosti.

Sastojci:

  • 1 krastavac
  • 2 limuna
  • 2 kašičice čia semenki
  • pola kašičice svežeg đumbira
  • 2 l vode

Priprema:

U bokal sipajte vodu. Krastavac i limun operite, pa isecite na kolutove. Dodajte čija semenke i iseckani đubmir, pa sve zajedno promešajte. Najbolje da napitak ostavite u frižideru preko noći kako bi čija semenke nabubrile.

Ovu vodu pijte 5 dana, tokom celog dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA