≫ 

"Moje srce nije na pravom mestu": Otišla je kod doktora zbog ogrebotine, pa otkrila anomaliju

Dekstrokardija je retko stanje sa kojim se rodi manje 1 odsto ljudi

  • 3

Kler Mek (19) iz Čikaga posekla se na bodljikavu žicu, pa je brzo otišla u bolnicu kako bi primila injekciju protiv tetanusa. Doktor koju je je pregledao primetio je da ova devojka neobično kašlje.

- Rekla sam da je to uobičajeno stanje kod mene i da često imam prehladu - ispričala je ova devojka.

Međutim, doktor je odlučio da Kler pošalje na rentgen kako bi bi proverili njena pluća, a ono što su videli na rezultatima ih je u potpunosti šokiralo.

- Pitao me je da li znam da moje srce nije na mestu gde bi trebalo da bude - priseća se Kler.

Ovoj mladoj devojci dijagnostikovana je dekstrokardija, odnosno stanje kod kog se srce nalazi sa desne, umesto sa leve strane i srčane šupljine su postavljene obrnuto.

- Počela sam da se smejem, bila sam zbunjena i nisam mogla da verujem, a onda mi je doktor detaljno objasnio o čemu je reč - rekla je ova devojka.

Dekstrokardija je retko stanje sa kojim se rodi manje 1 odsto ljudi, pa su osim lekara bili šokirani i njeni roditelji.

- Nismo mogli da verujemo da sam ovo saznala tek sa 19 godina, ali najbitnije je da moje zdravlje nije ugroženo - ispričala je Kler u snimku na društvenoj mreži TikTok, a snimak je postao viralan i pregledalo ga je više od 3 miliona ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    25. jul 2021 | 14:35

    Их, није то ништа! У Србији има и без мозга и онда их једном до два пута годишње затварају у Задругу!! И што је најзанимљивије, плаћају им то!

  • Hivzo Bajrovic

    25. jul 2021 | 12:15

    Majvaznije je da ste vi Curo. Xdravo i veselo srcs ko bilo na.desnu kao na.levu stramu vazno da je zdravo .budi uvak vesela uvikek ces biti zdrava .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA