≫ 

Mama jezivim snimkom pokazala šta se dešava kada dete proguta bateriju: Posledice mogu da budu kobne

Ona je uradila eksperiment sa viršlama i dokazala koliko su baterije opasne po zdravlje mališana

  • 0

Jedna mama iz Australije je na društvenoj mreži Instagram podelila video u kome prikazuje kakvu štetu mini baterija može da izazove u dečijem organizmu u roku od dva sata, ukoliko je mališan proguta.

Okrugle baterije, poznate kao "dugmad baterije" koriste se za napajanje mnogih stvari u kući - od igračaka, privezaka za ključeve, pa do daljinskih upravljača.

Međutim, decu zbog oblika podsećaju na statkiše, pa ih oni radoznali mogu lako progutati, a posledicu mogu biti veoma ozbiljne kao što je i dokazala ova mama.

Naime, ona je izvršila eksperiment na viršlama i dokazala koliko su baterije korozivne i opasne. Obe viršle je rasekla po sredini i u unutrašnjost ubacila po jednu bateriju. Jedina razlika je što je na jednu viršlu svakih 10 minuta sipala po 10 ml meda.

Posle dva sata, pokazala je ugljenisanu unuštrašnjost jedne kobasice, dok je druga koja je bila u medu ostala skoro pa netaknuta.

Međutim, ne postoje medicinski dokazi koji potkrepljuju ovu metodu ublažavanja posledica od gutanja baterije, pa je uvek najbolje da dete odmah odvezete u najbližu bolnicu.

Prema rezultatima  kampanje "The Batteri Controlled", kada se baterija veličine novčića zaglavi u grlu deteta, pljuvačka pokreće električnu struju, a to onda izaziva hemijsku reakciju koja može ozbiljno sagoreti jednjak za samo dva sata.

Ukoliko se ovo dogodilo vašem detetu, verovatno će početi agresivno da kašlje i da se žali na nelagodnost u stomaku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA