Nevidljiva maska sačinjena od negativnih jona štiti od virusa, bakterija i polena

Najmanji prečišćivač vazduha na svetu mogu da nose svi - od dece do odraslih

  • 17
foto Promo

foto Promo

Zbog trenutne pandemijske situacije, a posebno zbog sve veće svesti o stepenu zagađenosti vazduha, sve više razmišljamo o tome šta zapravo udišemo i koje sve čestice i supstance dospevaju u naša pluća.

U vreme kada praktično možemo da vidimo vazduh, kada smo okruženi smogom, izduvnim gasovima, novim sojevima virusa i superbakterijama, pored sad već uobičajenih maski za lice, kako dodatno možemo da se zaštitimo od udisanja svih ovih štetnih čestica?

Kompanija Ible, osnovana na viziji dizajniranja proizvoda koji poboljšavaju kvalitet života, kreirala je uređaj Airvida, koji koristi tehnologiju negativnih jona stvarajući time "nevidljivu masku" koja efikasno štiti od čestica koje se prenose vazduhom, uključujući PM2.5, formaldehid, polen, dim, bakterije i viruse.

Uprkos reputaciji da je najmanji prečišćivač vazduha na svetu, Airvida je ipak veoma snažan u pročišćivanju vazduha oko glave. Ovaj uređaj se nosi oko vrata i stvara 2 miliona negativnih jona na svakih 0,6 sekundi, putem patentiranih dvostrukih ventilatora – praktično 100 puta veću koncentraciju negativnih jona koja se uobičajeno nalazi u prirodi.

Ovaj roj jona se velikom brzinom "lepi" za čestice u vazduhu, čime ih pretvara u veće i teže, i one brzo padaju na zemlju. Ovaj proces efikasno eliminiše štetne čestice i sprečava njihovo udisanje.

Šta su negativni joni?

 

Joni su ključna komponenta jonizujuće tehnologije koja je poznata čak 100 godina. Negativni joni su nevidljive čestice bez mirisa i ukusa, a nastaju kada nemetalni molekuli, odnosno atomi "dobiju" elektron, odnosno naelektrisanje. Prirodno se stvaraju u okruženjima kao što su planine, vodopadi i obale mora, a u velikim količinama se stvaraju posle kiše – ne kaže se bez razloga da "kiša pročišćava vazduh".

S druge strane, Airvida uređaji stvaraju čak do 100 puta više negativnih jona uz pomoć svojih četkica od ugljeničnih vlakana. Ti negativni joni emituju se u prostoru oko vašeg lica i zbog svog negativnog naelektrisanja velikom brzinom se “zakače” za štetne čestice, čime ih pretvaraju u mnogo veće i teže čestice koje padaju na tlo i onemogućavaju njihovo udisanje.

foto Promo

foto Promo

Uređaje iz Airvida serije dizajnirali su eksperti iz Nemačke i Tajvana, i sertifikovani su u profesionalnim svetskim laboratorijama, uključujući SGS (Švajcarska), Japansko udruženje jonskih istraživanja, Udruženje dugotalasnih infracrvenih zraka (Japan) i druge.

Stopa uklanjanja PM2.5 polena i virusa je 99.9%, formaldehida 99.0%, a bakterija 96.8%. Takođe, ible Airvida uređaji su usaglašeni sa Evropskim CE regulativama i standardima o bezbednosti ozona i zračenja. Kompanija ible Technology Inc. je trenutno prijavila patente u četiri regiona, uključujući Sjedinjene Države, Kinu, Evropu i Japan.

U svetlu aktuelne pandemije korona virusa, kompanija ible Technology Inc. podvrgla je svoje Airvida uređaje i posebnom testiranju stope uklanjanja korona virusa u Nacionalnom parku za za biotehnološka istraživanja na Tajvanu. Rezultat ovog istraživanja bila je stopa uklanjanja korona virusa iz vazduha do čak 99.7%*.

Ovu nevidljivu masku koja se nosi oko vrata mogu da nose svi, i deca i odrasli, i mršavi i gojazni. Različite verzije i dizajni Airvida uređaja prilagođeni su za svaki uzrast i za svaki obim vrata. Pogledajte sve dostupne modele i prodajna mesta na ovom linku.

*Zvanični izveštaj o ispitivanju EIDD-ID Core-2021008-006-002-R iz Nacionalnog parka za biotehnološka istraživanja, Tajvan. Test virus je humani koronavirus 229E (HCoV-229E; ATCC VR-740).

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA