≫ 

Ishrana po krvnim grupama i mršavljenje: Šta bi trebalo da jedete, a šta da izbegavate

Iako je jednostavna, ova ishrana nije nimаlo jednoličnа

  • 2
Devojka jede, tanjir, zdrava hrana, ishrana, jelo

Foto: Shutterstock

Neko ima problem sa manjkom, neko sa viškom kilograma, drugi su, pak, zbog nagomilane masnoće i težine suočeni sa bolestima kardiovaskularnog sistema, depresijom, krivom kičmom ili lošim varenjem.

Kakvu hranu unosimo, tako ćemo i izgledati. Previše masna i začinjena jela zdravlju ne mogu da donesu ništa dobro, a loš odabir namirnica i te kako može da ugrozi zdravlje. Da bi organizam normalno funkcionisao potrebno mu je gorivo, odnosno hrana, a zahvaljujući namirnicama koje unosimo zavisi da li će telo imati dovoljno energije ili će već na pola dana ostati bez elana. 

Poznato je da postoje različite krvne grupe, ali da li ste znali da bi svaka osoba sa određenom krvnom grupom trebalo da se hrani na odgovarajući način? Ljudi koji su imali iskustva sa ovim režimom ishrane tvrde da su očistili organizam od otrovnih materija i da su ujedno liniju doveli do savršenstva.

Krvna grupa O

 

Ishrana bi trebalo da vam bude bazirana na visokom unosu proteina, nemasnog mesa, ribe i povrća. Za mršavljenje su najbolji morski plodovi, alge, crveno meso, brokoli, spanać i maslinovo ulje, dok pšenicu, kukuruz i mlečne proizvode treba izbegavati.

Zdrava hrana, ishrana

Foto: Pixabay

Krvna grupa A

 

Trebalo bi da izbegavate meso i da birate vegetarijansku ishranu sa mnogo voća, povrća i celih žitarica. Za mršavljenje su najbolji plodovi mora, povrće, ananas, maslinovo ulje i soja, ali treba izbegavati mlečne proizvode, pšenicu, kukuruz i grašak.

Krvna grupa B

 

Izbegavajte kukuruz, paradajz, kikiriki i semenke susama. Pileće meso bi takođe moglo da bude loš izbor. Jedite zeleno povrće, jaja, crveno meso i mlečne proizvode sa nižim procentom masti. Za mršavljenje bi trebalo da birate zeleno povrće, jaja i džigericu, ali da izbegavate piletinu, kukuruz i pšenicu.

Krvna grupa AB

 

Vaša ishrana bi trebalo da uključuje morske plodove, mlečne proizvode i zeleno povrće, zbog manje količine želudačne kiseline. Izbegavajte kofein, alkohol i dimljene suhomesnate proizvode. Za mršavljenje su najbolji plodovi mora i zeleno povrće, a trebalo bi da izbegavate piletinu, kukuruz, heljdu i grašak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vaske

    3. avgust 2021 | 10:22

    Imaju studije koje su dokazale da je sve obrnuto od ovoga sto ste napisali, dakle od teorije D‘ Adama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA