≫ 

7 razloga zbog kojih ne možemo da se rešimo sala na stomaku: Naš doktor otkriva gde je greška

Uprkos vežbanju, mnogo je onih koji ne mogu da se oslobode salčića koji se prelivaju preko garderobe

  • 0
foto Pixabay Foto: Pixabay

Pokret zdravog života koji podrazumeva vežbanje i promenu navika u ishrani sve je jači, ali i pored toga što je sve više onih koji se trude da izgledaju fit i pre svega očuvaju ili unaprede zdravlje, na tom putu nailaze na prepreke.

Mnogi veruju da se fit figura, isklesani mišići i čuvene “pločice na stomaku” stiču iskučljivo u teretani. Zato se razočaraju kada puni entuzijazma krenu na vežbanje, a onda, ni posle nekoliko meseci napornih treninga, ne mogu da se pohvale figurom kao iz časopisa.

Dr Saša Plećević, poznatiji kao Doktor Feel Good otkrio je zbog čega izdajnički salčići i dalje o(p)staju, a ključna poruka koju šalje je da se trbušnjaci ne grade u teretani.

@zona_zdravljaTrbušnjaci♬ original sound - zona_zdravlja

1. Izostanak doručka

Kad ustanemo, našem telu je potrebno “gorvio” da bi moglo da funkcioniše. Ukoliko odemo u teretanu i vežbamo “na prazan stomak”, rizikujemo da se onesvestimo, a uz to i povredimo.

U teretanu ili na bilo koji drugi vid vežbanja ne smemo ići gladni.

2. Jedan obrok dnevno, i to večera

Sumo rvači su poznati po tome da jedu samo jednom dnevno. Da li sumo rvači izgledaju fit i da li imaju “pločice na stomaku”? Naravno da ne.

Jedan obrok dnevno je nedovoljan da bismo upravljali metabolizmom, obezbedili redovnu probavu i pravilan rad sivh organa. Trebalo bi jesti češće, a manje.

3. Gazirani napici

Puni su praznih kalorija, umeju da “zavaraju glad”, ali i da probude apetit.

Osim toga, jedna čaša gaziranog napitka izbaciće iz organizma duplo veću količinu tečnosti.

4. Slatkiši

Šećer i mast su pogubna kombinacija za vitku liniju. Svi slatkiši su spoj ove dve komponente.

5. Belo brašno

Ima lošu osobinu da se “zalepi” za zidove creva i da izaziva blago do tešku intoleranciju koja može da dovede do zapaljenskih procesa u organizmu.

6. Gutanje hrane

Svaki zalogaj bi trebalo sažvakati najmanje 32 puta pre nego što ga progutamo.

Ako ne odvojimo vreme za obrok, već jedemo “s nogu”, velike su šanse da ćemo hranu gutati bez dovoljno žvakanja, a to se takođe odražava ne samo na varenje, već i na izgled stomaka.

7. Grickalice

Ukusne su, “zarazne”, savršen su izbor kada osećamo da smo pod stresom… S druge strane, grickalice su pune su trans masti, aditiva, pojačivača ukusa i soli koja vezuje vodu.

Onaj ko jede slane grickalice iz kesice može da se oprosti od ravnog stomaka, a od “pločica” posebno, sve i da uradi 20.000 trbušnjaka dnevno.

Inače, dr FeelGood autor je prvog i jedinog ONLINE programa "Zona zdravlja" po promo ceni od 3.999 dinara mesečno, a koji uključuje besplatan fitnes bicikl sa tabletom i potrebnim rekvizitima na revers, besplatan pregled, personalizovan program ishrane, individualno programiran trening, 24-časovnu kontrolu i podršku, kao i njegove savete lično. Dovoljno je samo 30 minuta tri puta nedeljno!

Video: Ovako hrskavu slaninicu nikada niste jeli: Verovali ili ne, savršena je i za mršavljenje!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA