Šta preskakanje doručka radi organizmu? Doktor otkriva detalje koji vam se neće dopasti

Izbegavanje prvog obroka u danu, čemu su mnogi skloni, nije dobra ideja, i to iz više razloga

  • 0
Kačamak salata doručak Foto: Shutterstock

Iako svi godinama slušamo da je doručak najvažniji obrok, mnogi se ne pridržavaju pravila da prvi obrok pojedu sat vremena po ustajanju.

Većina ljudi dan započinje kafom, eventualno hladno ceđenim sokom od voća i/ili povrća ili smutijem, a doručak biva zaboravljen.

Takođe, u eri popularnosti autofagije, sve je više onih koji se opredeljuju da jedu unutar osam sati, s tim da im prvi sat počinje negde oko podneva.

Kako takav ritam ishrane utiče na naš organizam?

Dr Saša Plećević, poznatiji kao Doktor FeelGood, objašnjava da preskakanje doručka nije dobra ideja.

- Kad preskočimo doručak, šećer u krvi padne i organizam ulazi u stanje hipoglikemije - kaže dr Plećević.

- Do ručka, telo je izgladnelo, pa pojedemo mnogo više nego što bismo inače pojeli. Umesto jedne porcije najčešće pojedemo dve, ali i dalje osećamo glad. Posle ručka pojedemo i voće i slatkiše ne bismo li utolili glad, a krajnji rezultat toga je gojenje.

 

@zona_zdravljaPreskačete doručak? 🍳♬ original sound - zona_zdravlja

Inače, dr FeelGood autor je prvog i jedinog ONLINE programa "Zona zdravlja" po promo ceni od 3.999 dinara mesečno, a koji uključuje besplatan fitnes bicikl sa tabletom i potrebnim rekvizitima na revers, besplatan pregled, personalizovan program ishrane, individualno programiran trening, 24-časovnu kontrolu i podršku, kao i njegove savete lično. Dovoljno je samo 30 minuta tri puta nedeljno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA