≫ 

Zeleni smuti za detoksikaciju organizma: Čaša puna vitamina okrepiće vaš imunitet

Ovaj smuti je napitak koji telu obezbeđuje dnevnu dozu svih potrebnih nutrijenata

  • 0
Smuti, zdrava hrana, dijeta Foto: Shutterstock

Ukoliko ste u potrazi za savršenim načinom da puni energije započnete dan, razmislite o tome da pecivo iz pekare zamenite zdravim namirnicama koje su vrlo pristupačne. 

Sigurno vam je poznato da je doručak najvažniji obrok u toku dana i zbog toga je bitno da u organizam unesete nešto zdravo i kvalitetno. Zeleni smuti je idealan u toku zimskih dana, kada je energetski deficit pristutan kod velikog broja ljudi.

Naravno, smuti ne sme i ne treba da bude zamena za obrok, ali je preporučljivo da ga popijete pre ili posle zdravog doručka koji bi trebalo da obiluje proteinima.

Kombinacijom svežeg voća i zelenog lisnatog povrća možete dobiti hranljiv i osvežavajući napitak koji obezbeđuje potrebne količine vitamina i minerala.

Redovnim konzumiranjem ojačaćete vaš imunitet i spremno dočekati sezonu gripa i prehlada.

Potrebna vam je jedna banana, 50 gr spanaća, pola stabljike celera, jedna zelena jabuka, 100 ml vode i led. Bananu, spanać, celer i jabuku iseckajte i stavite u blender. Kada se voće pretvori u kašu, dodajte vodu i led, pa ponovo uključite blender.

Ukoliko vam se ovaj napitak svidi i postane deo vaše svakodnevnice, slobodno možete da eksperimentišete i dodajte voće ili povrće po vašem ukusu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA