Eksperti FDA: Efikasnost buster doze zavisiće od nekoliko faktora

Korisnost buster doze zavisiće od faktora koji su u ovom trenutku nejasni - na primer da li je zaštita od početne vakcinacije značajno opala

  • 3
Pfizer BioNTech Fajzer Biotek vakcina koronavirus Foto: Tanjug/AP

U istraživanju američkog Nacionalnog instituta za zdravlje utvrđeno je da je mešanje različitih vakcina protiv kovida-19 koje su trenutno odobrene u SAD bezbedno za odrasle, preneo je Rojters.

Ovom saopštenju prethodio je izveštaj Agencije za hranu i lekove (FDA) u kojem se navodi da buster doza vakcine kompanije Moderna stvara dodatna antitela kod ljudi koji su primili standardne dve doze najmanje šest meseci ranije, javio je Vašington Post, a prenosi Tanjug.

Eksperti FDA su konstatovali da buster doza vakcine Moderna povećava nivo antitela, najlakše merljivog barometra ljudskog imuniteta.

Ipak, oni su naglasili da će korisnost buster doze zavisiti od faktora koji su u ovom trenutku nejasni - na primer da li je zaštita od početne vakcinacije značajno opala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA