≫ 

Izraelska studija: Fajzer efikasno sprečava infekciju delta sojem kod tinejdžera

Izraelska zdravstvena služba Klalit i istrazivači sa američkog univerziteta Harvard pregledali su podatke od 94.354 vakcinisanih uzrasta između 12 i 18 godina

  • 0
Pfizer BioNTech Fajzer Biotek vakcina koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Vakcina kompanija Fajzer/Bajontek izuzetno je efikasna u sprečavanju infekcije delta sojem korona virusa među mladima uzrasta od 12 do 18 godina, pokazalo je istraživanje iz Izraela.

Istraživanje je objavljeno u maganiznu "Nju Ingland džurnal of medisin", preneo je Rojters.

Studija je pokazala da je među adolescentima efikasnost protiv delta soja između 90 i 93 odsto, sedam do 21 dan nakon druge doze.

Izraelska zdravstvena služba Klalit i istrazivači sa američkog univerziteta Harvard pregledali su podatke od 94.354 vakcinisanih uzrasta između 12 i 18 godina.

Ranije ove nedelje, u analizi američkih Centara za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC) pokazalo se da je Fajzer bio efikasan 93 odsto u sprečavanju hospitalizacije među mladima od 12 do 18 godina.

Fajzer/Bajontek je odobren u brojnim zemljama za decu od 12 godina pa naviše, ali te dve kompanije traže od Američke agencije za hranu i lekove (FDA) da im se odobri vakcinacija dece od pet do 11 godina.

Očekuje se da stručni savetnici FDA daju procenu o vakcinisanju mlađe dece pred kraj ovog meseca.

Video: Samo Fajzer vakcina je odobrena za decu mlađu od 18 godina

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA