≫ 

Napitak sa medom i cimetom: Jutarnja navika koja poboljšava celokupno zdravlje

Uverili smo se mnogo puta da su pravilne jutarnje navike veoma važne i da mogu da utiču na ostatak dana

  • 0
devojka, žena. čaj, odmor, uživanje

Foto: Freepik/ cookie_studio

Svaka osoba ima svoju jutarnju rutinu i nije ni čudno što postoji izreka "Po jutru se dan poznaje". Jedni još oči ne otvore, a već stavljaju kafu da se kuva, a drugi vole da uživaju u krevetu i slušaju muziku sve dok im obaveze to dopuštaju.

Uverili smo se mnogo puta da su pravilne jutarnje navike veoma važne i da mogu da utiču na ostatak dana. Iza nas je godina koja nas je naučila da moramo mnogo da razmišljamo i posvetimo se svom zdravlju i imunitetu.

Jedna od zdravijih jutarnjih navika je ispijanje tople vode s medom i cimetom i to na prazan stomak, jer poboljšava metabolizam, smanjuje apetit, a pomaže i kod problema s lošom probavom, odnosno zatvorom.

Pokušajte jedan period, umesto kafe, da pijete ovaj napitak i poboljšate celokupno zdravlje. Sve što treba da uradite je da zagrejte 2 dl, vode ali ne do ključanja. Vodi dodajte kašičicu domaćeg meda i pola kašiče cimeta, pa dobro promešajte.

Kada se med otopi, popijte ovaj napitak, a pola sata posle njega pojedine zdrav i hranljiv doručak.

Iako je ovaj napitak odličan za celokupno zdravlje, a ljudi sa alergijama i reumatizmom bi ipak trebalo da ga izbegavaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA