≫ 

Endokrinolog Svetlana Vujović: Ne postoji starost, samo negacija medicine

- Endokrinologija je mnogo važna, jer se bavi hormonima, bez dobre kloličine hormona u telu čovek ne može da bude zdrav od rođenja pa do kraja života - kazala je doktorka

  • 2
dr Svetlana Vujović u Printskrin: TV K1

Endokrinolog prof. dr Svetlana Vujović je na K1 televiziji otkrila presudnu važnost hormona u našim životima i naglasila da starost više ne postoji, već samo negacija endokrinologije.

- Endokrinologija je mnogo važna, jer se bavi hormonima, bez dobre kloličine hormona u telu čovek ne može da bude zdrav od rođenja pa do kraja života - kazala je dr Vujović za K1 televiziju.

- Svaki dan saznajemo nešto novo o hormonima, tako da me sablažnjava termin "bolesti starosti", jer ako se vodimo biologijom mi posle rađanja dece možemo odmah da umremo. Ne treba da se ograničavamo godinama, hajde da poboljšamo kvalitet života. Regulacijom hormona menopauza neće više postojati - istakla je dr Vujović.

Dr Vujović je rekla da mnoge bolesti nastaju zbog nekorekcije prirodnog stanja.

- Ne postoji više starost, samo negacija moderne medicine. Danas poznavajući mehanizme ćelija znamo da ako dodamo male doze hormona telu, nećemo više imati kardiovaskularne bolesti, demenciju i Alchajmera, jer te bolesti zapravo nastaju nekorekcijom prirodnog stanja - objasnila je ona.

Doktorka je objasnila kako pad testosterona utiče na muškarce.

- Pad testosterona ispod neke koncentracije dovodi do gojaznosti, visokog pritiska, šećerne bolesti, pada seksualnosti, poremećaja u pamćenju, loše koncentracije i svih drugih bolesti - objašnjava dr Vujović.

- Kod muškaraca je srce prepuno mesta kod kojeg deluje testosteron i u momentu kada on padne muškarac dobije infarkt. U poslednje vreme, sve više muškaraca dolazi na analizu, jer onaj koji drži do sebe, on mora da poznaje stanje svog tela - ističe doktorka.

Ona je iznela svoj stav o tome zašto terapija hormonima nije široko prihvaćena.

- Terapija hormonima nije široko prihvaćena zato što brojne farmaceutske kompanije ne bi prodavale lekove za komplikacije nelečenog stanja, a pored najvažnijih državnika na svetu sedi endokrinolog, jer kada je neko u dobro hormonskom stanju on može sve - zaključila je dr Svetlana Vujović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    24. januar 2022 | 18:29

    Jako lose iskustvo sa dr Vujovic. Za izbegavanje po svaku cenu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA